Martine-høring: – Smerten går ikke over

Martine Vik Magnussen ble voldtatt og drept i London. Alle spor peker mot en milliardærsønn på flukt i Jemen. I dag er det høring om saken.

Montasje: Martine Vik Magnusse og Farouk Abdulhak

DREPT: Farouk Abdulhak er den eneste mistenkte i drapet på Martine Vik Magnussen.

Foto: Scanpix

David Krekling i London
Foto: NRK

– Martine skulle blitt 25 år på lørdag. En uskyldig jente ble drept, men gjerningsmannen er ikke tatt, sier venninnen Nina Brantzeg til NRK.

Les også: Støre tok opp Martine-drap med Jemen-minister
Les også: – Gir aldri opp jakten på Abdulhak
Les også: Vil ha Martine-drapet til FN

Hun sier smerten over en mistet venn ikke har forsvunnet i de to årene som har gått siden Martine Vik Magnussen ble funnet voldtatt og drept i en kjeller i et leilighetskompleks i London i midten av mars i 2008.

Millardærsønn etterlyst

Den 14. mars ble hun sist sett i det hun forlot nattklubben Madoxx i London. Med i drosjen satt den amerikanskjemenittiske milliardærsønnen Farouk Abdulhak.

To døgn senere ble Marine funnet voldtatt og drept. Bygningen hun ble funnet i var det samme som Abdullhak bodde. Selv hadde Abdullhak flyktet til farens hjemland Jemen ett døgn tidligere.

Siden har sønnen levet i skjul under milliardærpappa Shaher Abdulhak vinger, vel vitende om at Jemen ikke har utleveringsavtale med Storbritannia.

Scotland Yard har kunnet gjøre lite annet enn å føre opp Farouk Abdulhak på listen over Storbritannias tolv mest etterlyste personer under rubrikken «drap».

Offisiell høring

Etter nær to år står britiske og norske myndigheter fortsatt maktesløse i forhold til å komme videre i saken, men idag holder den britiske statsadvokaten et såkalt Pre-inquest Review, eller offentlig høring, om saken.

Der møter etterforskningsledelsen og påtalemyndigheten for å gjøre opp status i saken, og se hvordan britiske myndigheter skal føre saken videre.

Nina Brantzeg synes det er et godt tegn. Hun mener imidlertid at bare én løsning vil være fullt ut tilfredsstillende for Martines minne; at den antatte gjerningsmannen Farouk Abduhlak blir utlevert til Storbritannia slik at han kan få sin sak prøvet for en britisk rett.

Vondt

Det kravet er hun ikke alene om å støtte. Martines venner har laget en side for å oppklare drapet på Facebook.

I skrivende stund har 146.824 personer meldt seg som medlemmer på listen.

Det gir styrke i vennegjengen.

– Smerten går ikke over. Det er vondt og tungt å gå videre, men det er rørende å vite at folk engasjerer seg og bryr seg, sier Nina Brantzeg til NRK.

Fakkeltog for Martine Vik Magnussen (Montasje)

FAKKELTOG: Støttegruppen for Martine Vik Magnussen arrangerte fakkeltog i Oslo på nyåret.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Fakkeltog

I tillegg til høringen vil det også arrangeres en pressekonferanse ved Scotland Yard.

Senere vil det bli avholdt en minnemarkering ved Regents College der Martine var elev. Denne avsluttes med et fakkeltog ned til leilighetskomplekset der Martine ble funnet drept.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt