Hører bankelyder fra gruve

Redningsarbeidere har hørt tegn til liv fra kullgruva nord i Kina der 153 arbeidere er innesperret etter en oversvømmelse søndag.

Redningsarbeidere tar seg opp fra Wangjialing-gruven

Redningsarbeidere tar seg opp fra Wangjialing-gruven.

Foto: China Out / Scanpix/AFP

Les også:

CHINA-MINE/

Utslitte redningsarbeiderne tar en pause før de fortsetter jobben med å få de innesperrede arbeiderne ut.

Foto: JASON LEE / REUTERS

Redningsarbeidere har hørt en kontinuerlig bankelyd på et dreneringsrør, melder en reporter i nyhetskanalen CCTV.

Jobber for å redde liv

Minst 3.000 redningsarbeidere jobber med å pumpe vann ut fra gruva i håp om å nå inn til de innestengte gruvearbeiderne.

Gruva er fortsatt under bygging, og oversvømmelsen skjedde i forbindelse med utvidelsesarbeid.

261 arbeidere oppholdt seg i gruva da ulykken skjedde. 138 arbeidere klarte å komme seg ut.

Den store gruva dekker et område på hele 180 kvadratkilometer og redningsarbeidet er vanskelig.

De fleste av de innesperrede er gjestearbeidere fra Shanxi, Hebei, Hunan og Guizhou-provinsene, forteller en av redningsarbeider.

Se video: Jubler over bankelyder

Video Hører bankelyder fra gruve

Livsfarlig arbeidsplass

De kinesiske gruvene regnes blant verdens farligste arbeidsplasser, og kostet i fjor over 2.600 menneskeliv.

25 mennesker omkom i en gruvebrann i Henan-provinsen tidligere i måneden, og i november omkom 108 gruvearbeidere i en eksplosjon i en gruve i Heilongjiang-provinsen.

President Hu Jintao og statsminister Wen Jiabao har begge beordret lokale myndigheter til å gjøre alt i sin makt for å hente opp de innesperrede arbeiderne.

Wangjialing-gruva ligger i provinsen Shanxi nordøst i landet og drives av det statlige selskapet Huajin Coking Coal.

CHINA-MINING-ACCIDENT

Pårørende sørger ved gruven der over 100 arbeidere er sperret inne.

Foto: AFP / AFP

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt