NRK Meny
Normal

Kvinne (84) hoppet fra balkongen under møte med kommunen

Midt under samtalen om sykehjemsplass med de to kommuneansatte sprang den eldre kvinnen ut på balkongen og hoppet.

Midt under samtalen om sykehjemsplass med de to kommuneansatte sprang den eldre kvinnen ut på balkongen og hoppet.

NETT-TV: Barnebarna fortviler etter at bestemoren hoppet i døden.

Familien til den svenske kvinnen fra Stenungsund i Sverige hevder 84-åringen hoppet fordi hun ikke fikk sykehjemsplass til seg og sin mann, skriver den svenske nyhetskanalen SVT.

Ifølge SVT døde 84-åringen umiddelbart av skadene etter fallet fra balkongen på blokka der hun bodde.

Kvinnens barnebarn forteller at mormoren hadde kjempet i flere år for en fast sykehjemsplass sammen med mannen, og at hun trolig hoppet fordi hun fikk et negativt svar.

– Min mormor hadde et møte med kommunen. Hun fikk en negativ beskjed om det hun ønsket hjelp med. Det endte med at hun hoppet ned fra balkongen der hun bodde, sier barnebarnet Kajsa Ljung til SVT.

Hun forteller at ansatte fra et legekontor i nærheten forsøkte gjenoppliving på stedet.

– Men hun døde tydeligvis umiddelbart, sier Ljung.

– Desperat

Det er fortsatt uklart hva som ble sagt under møtet mellom kvinnen og de to kommuneansatte, men ifølge sjef for eldreomsorg i kommunen, Noomi Holmberg, ble det ikke gitt en entydig negativ beskjed fra kommunens side.

Hun sier kommunen besøkte kvinnen for å starte en utredning.

– Jeg vil vite hvordan dette kan skje når det sitter folk fra kommunen i leiligheten. Jeg syns det er forferdelig. Det er ingen som gjør dette uten å være helt desperat. Man går ikke bare ut og hopper. De må ha skjønt desperasjonen hennes i denne saken, sier Kajsa Ljung.

Kommunesjef i Stenungsund, Kicki Nordberg, opplyser at saken etterforskes både internt og av politiet.

– At det ender så tragisk som dette, sånn skal det absolutt ikke være. Vi skal se på hva som har gått galt og vurdere om det skyldes en svikt i rutinene våre. Vi gjør det som kreves, sier Nordberg.

Krever forklaring

84-åringens barnebarn, Kajsa Ljung og Ann-Charlotte Eklund, har bedt om et møte med de to kommuneansatte for å få vite hva som skjedde i mormorens leilighet.

De håper familiens historie kan være til hjelp for andre eldre.

– Vår mormor skal ikke ha dødd forgjeves. Det må bli en forandring på det hun ba om. Det må kunne hjelpe andre eldre, sier de to søstrene til SVT.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt