Etter tre måneder med store demonstrasjoner fikk innbyggerne torsdag anledning til å si sin mening i et møte med Lam.
20.000 personer hadde søkt om å få være med på dialogmøtet, men kun 150 fikk plass.
Dette er første gang Lam og hennes pro-kinesiske administrasjon har satt seg ned med kritiske representanter av befolkningen i løpet av 16 uker med sammenhengende uro.
I løpet av de to timene avfeide Lam beskyldninger om at møtet var et PR-stunt. Hun la vekt på at hun var der for å lytte, og innrømmet at tilliten til regjeringen er som «falt fra en klippe».
– Det største ansvaret ligger hos meg selv, jeg vil ikke avvise det ansvaret, sa Lam.
Tusenvis av demonstranter hadde møtt opp utenfor idrettsarenaen der dialogmøtet fant sted.
Foto: Vincent Thian / APFikk hard kritikk
Spørsmålene til den hardt pressede lederen ble tilfeldig valgt og Lam fikk lite sympati fra publikum, som i tale etter tale kom med klager mot administrasjonen. De fleste oppfordret henne til å starte en uavhengig undersøkelseskommisjon knyttet til politivold.
– Alle har mistet tilliten til politiet, sa et kvinnelig deltaker.
24 av de 30 personene som var utvalgt til å snakke i løpet av møtet, kritiserte regjeringen åpenlyst. To kom med nøytrale kommentarer, mens fire uttrykte sympati for Lams administrasjon.
Det fremstår imidlertid uklart hva Lam kan gjøre. I løpet av møtet ga hun ingen konkrete forpliktelser utover å lytte.
Utenfor idrettsarenaen hvor samlingen fant sted, messet tusenvis av demonstranter slagord. Politiet hadde en relativt lav tilstedeværelse i nærheten av arenaen, men ifølge lokale medier var 3.000 betjenter i beredskap.
- Les også:
Måneder med demonstrasjoner
Hongkong er et delvis selvstyrt territorium som hører innunder Kina, men mange av innbyggerne mener at frihetene de har kunnet nyte i den tidligere britiske kolonien, er i ferd med å forsvinne.
Millioner av mennesker har de siste månedene marsjert i gatene. De mest hardnakkede demonstrantene har bygd barrikader i gatene og ved enkelte tilfeller også stormet bygninger. Protestene er det mest markante forsøket på å utfordre kinesiske myndigheter siden byen ble overlatt til Kina i 1997.
Over 1.500 mennesker er blitt pågrepet i løpet av demonstrasjonene, den yngste bare tolv år gammel.
Lovforslaget om at hongkongkinesere skulle kunne utleveres til straffeforfølgelse i Kina, er nå trukket tilbake. Det var dette som i første omgang utløste protestene.
Demonstrantene krever også en granskning av politivold, noe Lam har avvist. Hun fastholder at politiet har vist tilbakeholdenhet.
- Les også: