NRK Meny
Normal

Homsepar eier «Bush for president»

Presidentkandidat Jeb Bush er langt fra homovennlig. Nettopp derfor har ett homopar sikret seg nettadressen han trolig ville ha valgt til sin kampanje.

Charlie Rainwater og C.J. Phillips

– Vi er to slemme bjørner, sier Charlie Rainwater og C.J. Phillips med glimt i øyet. De bruker en nettside i den konservative presidentkandidaten Jeb Bush sitt navn, for å konfrontere hans støttespillere.

Foto: The Kenneth Cole Look Good/Do good campaign

– Vi får så mange som 20.000 treff daglig etter at Jeb Bush lanserte sin kampanje, sier C.J. Phillips til NRK.

Denne uken kunngjorde Bush at han er med i kampen om å bli Republikanernes representant til presidentvalget i 2016.

Det forutså det homofile paret Charlie Rainwater og C.J. Phillips for åtte år siden. Da opprettet de nettsiden JebBushForPresident.com.

Ikke fordi de ønsker å stemme på ham, men for å omvende hans tilhengere.

– Vi ønsker å gi dem som søker ham opp en innsikt i hvordan hans og andres uttalelser påvirker homofiles hverdag, skriver Phillips i en e-post til NRK. Han ble selv kastet ut av militæret fordi han er homofil.

– Ikke overbevist

Med glimt i øyet, lange skjegg, og mann-til-mann nærhet, fronter de et budskap fjernt fra det Jeb Bush selv står på barrikadene for.

Presidentkandidaten mener USA må satse på konservative verdier og den tradisjonelle familien for å sikre suksess. Charlie og CJ krever at homofile og lesbiske får samme rettigheter som alle andre, også ekteskap.

– Vi har full forståelse for at han stiller til jobbintervju foran 300 millioner mennesker, og at han må fri til sine velgere, men vi skulle virkelig ønske at han ikke «kaster homofile under bussen» for å vinne, sier Phillips.

Jeb Bush kunngjorde at han vil bli Republikanernes presidentkandidat 15. juni 2015

Jeb Bush kunngjorde at han vil kjempe om å bli Republikanernes presidentkandidat 15. juni. Han har tonet ned sin motstand mot homofiles rettigheter, men er fremdeles tydelig på at han ikke støtter homofile ekteskap.

Foto: JOE SKIPPER / Reuters

Nylig viste Bush en mildere holdning mot homofile enn han tidligere har hatt, men Phillips er ikke overbevist.

– Når det gjelder at Jeb har blitt mer liberal, så virket det jo slik en stund. Men, i det siste har han kommet med de samme anti-homofile uttalelsene som andre kandidater fra Republikanerne, sier Phillips.

Høyesterett skal ta stilling

Han understreker at de absolutt vil formidle budskapet på sin nettside, dersom Jeb Bush uttaler støtte for homofiles rettigheter.

Det er knyttet stor spenning til hva USAs høyesterett bestemmer når den i slutten av denne måneden tar stilling til om alle delstater skal gi rett til ekteskap mellom personer av samme kjønn. Bush er tydelig på hva han mener.

– Uansett hva Høyesterett avgjør, for de kommer til å bestemme det de nå bestemmer, og jeg vet ikke hva de kommer til å gjøre, så må vi være sterke tilhengere av tradisjonelle ekteskap, sa Jeb Bush nylig, ifølge CNN.

– Lykkelig slutt

Rainwater og Phillips, som til daglig jobber som ingeniører og produserer datachips, har ikke hørt noe som helst fra Jeb Bush, som har valgt Jeb2016.com for sin kampanje.

Paret hevder at de så langt kun fått positiv oppmerksomhet, også av lesere som egentlig var interessert i å finne presidentkandidatens egen valgkampanje.

– Noen lesere sier at de opplever fremtiden som mer oppløftende for sitt homofile barn eller barnebarn, når de nå ser at det kan være en lykkelig slutt, sier Phillips.

Charlie Rainwater og C.J. Phillips

Charlie Rainwater og C.J. Phillips fant kjærligheten i hverandre og bruker fritiden på å styrke homofiles rettigheter.

Foto: Skip Young
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt