NRK Meny
Normal

Hollande: – Det kommer flere arrestasjoner

– Etterforskningen av terrorangrepene i Paris i fjor er ikke over med dagens arrestasjon av Salah Abdeslam. Det kommer flere arrestasjoner, sa Frankrikes president François Hollande under en pressekonferanse i kveld.

Etter skuddsalver går politiet til arrestasjon under anti-terroraksjon i Molenbeek, Brüssel.

Se en av de terrormistenkte bli arrestert av belgisk politi.

Salah Abdeslam var en av tre terrormistenkte som ble arrestert under en politiaksjon i Brussel-forstaden Brussel i kveld. I tillegg er familien som skjulte Salah Abdeslam arrestert slik at totalt fem personer er arrestert.

Det bekreftet den belgiske statsministeren Charles Michel på en pressekonferanse i Brussel i kveld. Han sa at Abdeslam ble såret i kneet under arrestasjonen og nå er på et sykehus under bevoktning.

Salah Abdeslam er mistenkt for å være en av hovedmennene bak terrorangrepene i Paris i november i fjor og ble arrestert etter en fire måneders intens politijakt. Identiteten til de to andre som er arrestert er ikke kjent.

Michel holdt en felles pressekonferanse med Frankrikes president François Hollande der han kalte arrestasjonene en suksess i «kampen mot terrorisme».

Vi må ta alle de som tillot, organiserte eller hjalp til med disse angrepene. Vi innser nå at det er langt flere av dem enn vi tidligere trodde og hadde identifisert.

Francois Hollande / NRK

– Jeg tenker på ofrene for terrorangrepene fordi Salah Abdeslam er direkte innblandet i forberedelsene og utførelsen av angrepet, sa Hollande.

Den belgiske statsministeren sa at han og Hollande hadde hatt en telefonsamtale med USAs president Barack Obama etter at Salah Abdeslam ble arrestert.

Arrestasjonen vises på video

Nyhetsbyrået Reuters har publisert en video som viser at politiet arresterer en terrormistenkt i Molenbeek i ettermiddag.

På videoen høres først flere skudd, før politiet tar kontroll over en mann i hvit genser. Mannen legges først i bakken, før han løftes opp og dyttes inn i en sivil politibil.

Det er ikke klart om mannen som arresteres på videoen er Salah Abdeslam eller den andre som ble arrestert samtidig.

Salah Abdeslam

Regner med rask utlevering

– Arrestasjonen av terrormistenkte Salah Abdeslam i Brussel gjør at vi kan få vite hva som skjedde under terrorangrepene i Paris i fjor. Nå kan vi få rettferdighet for ofrene, sa president Hollande.

Den franske presidenten roste belgisk politi for å ha pågrepet den han kalte en svært farlig mann uten å sette utenforstående i fare.

President Hollande sa at Frankrike vil be om at Salah Abdeslam blir utlevert og at han regner med at det vil skje raskt.

– Jeg vet at det vil skje fort fordi vi har et godt samarbeid med Belgia, sa Hollande.

Presidenten sa at kampen mot terrorisme ikke er over og at det nå er en europeisk kamp.

– Vi vet at det er i Syria at terrorplanene legges og der den må stoppes. Den kampen må føres på europeisk nivå og vi må handle raskt, sa Hollande.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt