Normal

Hollande langer ut mot Trumps Paris-uttalelser

Frankrikes president François Hollande tok tyren ved hornene og ga sin kollega Donald Trump svar på tale da han åpnet en landbruksmesse i Paris lørdag.

Francois Hollande

SVARTE TRUMP: Det var under åpningen av internasjonal landbruksmesse i Paris lørdag at François Hollande kommenterte Donald Trumps uttalelser. Den franske presidenten tok seg også tid til å hilse på dyrene.

Foto: Michel Euler / AFP

Det var under en tale fredag at den amerikanske presidenten omtalte Frankrike på en måte som har fått François Holland til å reagere.

– Jeg vil ikke dra sammenligninger, men her har ikke folk tilgang til våpen. Her har du ikke folk med våpen som åpner ild i en folkemasse bare for tilfredsstillelsen ved å forårsake drama og tragedie, sa Hollande til pressen da han åpnet en landbruksmesse i Paris lørdag.

Under talen henviste Trump til en venn av ham ved navn Jim som angivelige skal ha sluttet å dra til Paris som følge av terrorangrepene som har rammet landet. Ifølge Trump var moralen i historien at det som skjer ikke Paris ikke bør få lov til å skje i USA, og at Nice og Paris har endret seg.

– Se på hva som skjer med verden folkens. Vi må være smarte. Vi kan ikke la det skje med oss, sa Trump fra talerstolen.

Hisset på seg svenskene

– Akk, det er terror og vi må bekjempe den sammen. Jeg mener det aldri er bra å vise selv den minste mistro mot et alliert land. Jeg vil ikke gjort det mot USA og jeg ber om at USAs president ikke gjør det mot Frankrike, sier Hollande.

Trumps uttalelser ble også lagt merke til av ordfører i Paris, Anne Hidalgo. Bare timer etter presidentens tale sendte hun en hilsen Trump og «hans venn Jim» på Twitter.

I Eiffeltårnet «feirer vi #Paris' dynamikk og åpenhet med Mikke & Minni», skrev Hidalgo og delte et bilde av seg selv sammen med de to Disney-figurene.

Laster Twitter-innhold

Tidligere i uken hisset Trump på seg svenske politikere da han under en tale i Florida snakket om «det som skjedde i Sverige i går kveld».

Uttalelsen fikk Sveriges utenriksminister Margot Wallström til å kreve svar fra Trump, og tidligere statsminister og utenriksminister Carl Bildt til å spørre hva Trump «hadde røyket?». Det ble senere klart at Trump henviste til en tv-reportasje på Fox News, og Wallström har senere sagt at hun vil kjempe for at Sverige fremstilles korrekt i mediene.

Trump om Sverige
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt