NRK Meny
Normal

Hollande fordømmer fransk Assad-møte

Flere medlemmer av den franske nasjonalforsamlingen møtte Syrias president Bashar al-Assad. Et møte som har provosert president François Hollande.

Francois Hollande

RASENDE: Frankrikes president har i klare ordelag sagt hva han mener om møtet tre medlemmer av den franske nasjonalforsamlingen har hatt med Syrias president Bashar al-Assad.

Foto: ALAIN JOCARD / Afp

– Jeg fordømmer dette initiativet. Jeg fordømmer det fordi franske parlamentarikere på eget initiativ har arrangert et møte med en diktator som er skyld i en av de verste borgerkrigene de siste årene, tordner Frankrikes president François Hollande til reportere på en reise på Filippinene, skriver AFP.

At tre medlemmer av den franske nasjonalforsamlingen hadde et møte med Syrias president Bashar al-Assad har vakt oppsikt i Frankrike.

Timelangt møte

Særlig fordi Frankrike i 2012 brøt diplomatiske bånd med Syria, og støtter opposisjonen som ønsker Assad fjernet.

Det var et uoffisielt møte de fire medlemmene av nasjonalforsamlingen dro på til Damaskus. Tre av dem valgte da også å møte Assad.

– Møtet varte i omtrent en time. Det gikk veldig bra, sa Jacques Myard etter møtet, som ble arrangert onsdag. Hva som ble diskutert på møtet er ikke kjent.

Hollande rasende

Men Frankrikes regjering var raskt ute med å understreke at dette ikke var noe møte som ble støttet fra offisielt hold. Og nå raser altså landets president mot politikerne som dro.

– Frankrike kan ikke ha møter med en diktator som har bombet sitt eget folk og brukt kjemiske våpen for å ødelegge menneskeliv, syriske liv. Livene til kvinner og barn, sier Hollande.

– Det er andre måter å hjelpe Syria, enn å møte noen som er ansvarlig for ødeleggelsene, legger han til.

Borgerkrigen i Syria er inne i sitt fjerde år, og ifølge organisasjonen Syrian Observatory for Human Rights er mer enn 200.000 mennesker drept. Krigen har også ført til at flere millioner mennesker har flyktet fra hjemmene sine.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt