Hollande blir presidentkandidat

Francois Hollande blir det franske sosialistpartiets presidentkandidat neste år.

François Hollande

François Hollande avga sin stemme søndag,

Foto: PIERRE ANDRIEU / Afp

De foreløpige resultatene viser at Hollande har fått 56 prosent av stemmene, og i 21-tiden søndag kveld innrømmet konkurrenten Marine Aubry nederlag, og ga sin fulle støtte til Hollande.

– Jeg vil investere all min styrke og energi i å forsikre at han blir Frankrikes president om sju måneder, sier Aubry ifølge Reuters.

Ifølge sosialistpartiet har rundt to og en halv million velgere avgitt stemme ved den andre runden av valget. Dette er første gang partiet har holdt et primærvalg for å finne sin presidentkandidat.

Hollande skryter av partiets avgjørelse, og kaller valget en stor seier for demokratiet.

– Jeg vil blåse nytt liv i den franske drømmen, og være en kandidat som legger vekt på respekt og dialog, sier han.

Var favoritt

Nicolas Sarkozy

President Nicolas Sarkozy.

Foto: CLAUDE PARIS / AP

Hollande var forhåndsfavoritten i valget, ettersom han ser ut til å være den sterkeste utfordreren til president Nicolas Sarkozy.

Presidentvalget i Frankrike holdes i april neste år. Sosialistpartiet har ikke vunnet siden Francois Mitterand ble gjenvalgt i 1988, men flere meningsmålinger viser at partiet ligger an til å slå Sarkozy.

Sarkozy har ennå ikke kunngjort at han stiller til gjenvalg, men det er ventet at han lanserer sitt kandidatur på nyåret.

I utgangspunktet var det Dominique Strauss-Kahn som var ventet å bli Sarkozys sosialistiske utfordrer, men IMF-sjefens planer falt i fisk da han ble anklaget for voldtektsforsøk.

Les også: – Strauss-Kahn kan bli avhørt i prostitusjonssak

SISTE NYTT

Siste nytt