Holdes igjen i Budapest

Mange migranter har allerede kjøpt togbillett til Tyskland, men de slipper ikke inn på stasjonen etter at Ungarn bestemte seg for å følge EU-reglene om å ikke la folk uten gyldige papirer reise rundt.

Mange migranter har allerede kjøpt togbillett til Tyskland, men de slipper ikke inn på stasjonen etter at Ungarn bestemte seg for å følge EU-reglene om å ikke la folk uten gyldige papirer reise rundt.

SE VIDEO: Flere av migrantene har ventet utenfor jernbanestasjonen siden kl. 05:00 i morges.

Jernbanestasjonen Budapest-Keleti Pályaudvar har i hele dag vært omgitt av et stort antall flyktninger som håper å komme seg videre inn i Europa.

Hundrevis av migranter forsøkte å komme seg på morgentogene ut av Ungarn, men ble stoppet av politiet før de kom seg ut på perrongene. Etter hvert ble hele jernbanestasjonen ryddet for flyktninger, og politiet hindret dem i å komme inn.

LES OGSÅ: Østerrike stanset flyktningtog fra Ungarn

LES OGSÅ: Migranter protesterer mot stengt togstasjon

Har kjøpt billetter forgjeves

Mange av migrantene er barn og har vært på flukt i ett år. Selv om flere har kjøpt togbilletter, får ingen av flyktningene komme inn på togstasjonen. I går lot Ungarn fire tog med migranter slippe gjennom.

Syriske Mahmod Mohammad er oppgitt over situasjonen.

– Jeg spurte politiet og de sa at det ikke går tog. Kanskje andre land vil sende tog hit og hjelpe deg, sa politiet til meg. Hvorfor selger de billetter til oss? Hvorfor tar de pengene våre? Hvis togene ikke går, hvorfor får vi kjøpt billetter, spør Mohammad.

Høyreekstrem gruppe demonstrerte

En gruppe høyreekstreme var også på plass utenfor jernbanestasjonen og ville ha migrantene vekk. Tidligere i dag uttalte den parlamentariske lederen for regjeringspartiet i Ungarn, at høy innvandring kan gjøre Europa til et muslimsk kalifat, skriver NTB.

– Ønsker vi at barnebarna våre skal vokse opp i et Forent europeisk kalifat? Mitt svar er nei, sa Antal Rogan fra partiet Fidesz i et intervju med avisa Magyar Idok tirsdag.

Guri Nordstrøm i Budapest, Ungarn

Flyktningene har ingen steder å gjøre av seg og forbereder seg på å tilbringe natta på gata, rapporterer Guri Norstrøm fra Budapest. Foto: Olav Døvik

Vil registrere

Ungarn vil nå registrere alle migranter som kommer og sende økonomiske migranter tilbake til det landet de var i før de kom til Ungarn, opplyser landets utenriksminister.

På en pressekonferanse tirsdag kveld sa utenriksminister Peter Szijjarto at Ungarn ikke støtter forslaget om et kvotesystem for fordeling av flyktninger og migranter i Europa. Et slikt kvotesystem vil bare oppmuntre migranter og menneskesmuglere, mener Szijjarto.

– Vi vil begynne å registrere alle migranter som kommer, uavhengig av det faktum at vi ikke er det første medlemslandet de kommer til, sa Szijjarto med henvisning til Schengen-samarbeidet.

– Vi vil registrere alle som leverer en asylsøknad og gjennomføre behandlingsprosedyrene. Dersom vurderingen er positiv, så kan flyktningen bli. Men hvis den ikke er positiv, så kan vi ikke gi beskyttelse til økonomiske migranter. Vi kan ikke bære den byrder, så de vil bli returnert til det landet de kom fra, la han til.

SISTE NYTT

Siste nytt