Hopp til innhold

Parlamentet og dronningen viser sin respekt for Thatcher

Det britiske parlamentet skal i dag holde en seremoni for å vise sin respekt for avdøde Margaret Thatcher. Dronning Elisabeth vil være til stede.

Det britiske parlamentet skal i dag holde en seremoni for å vise sin respekt for avdøde Margaret Thatcher. Dronning Elisabeth vil være til stede.

SE DIREKTE 15.20: Parlamentet viser sin respekt for avdøde Margaret Thatcher.

Overhuset, Underhuset og Dronning Elisabeth samles i dag til en seremoni for å vise sin respekt for den tidligere statsministeren.

Feiret hennes død

Tirsdag morgen ble det klart at Thatcher skal bisettes fra St. Paul's Cathedral onsdag neste uke, og at dronning Elizabeth vil delta på seremonien. Hun vil ikke få en statsbegravelse, noe hun heller ikke ønsket.

Reaksjonen på Thatchers død har vært splittet: Aviser på høyresiden skriver at hun reddet Storbritannia, mens aviser på venstresiden skriver at hun rev landet ifra hverandre. Mandag samlet mange briter seg til en gatefest for å feire hennes død.

Thatchers motstandere legger skylden på henne for å skapt de store sosiale ulikhetene i dagens Storbritannia, og at hun la britisk industri i grus og lot finansnæringen få frie tøyler.

Men tilhengerne hennes mener at hun reddet Storbritannia, og at hennes jernvilje bidro til å redde landet.

Døde av slag

Storbritannias tidligere statsminister døde av et slag mandag. Noen timer senere ble kroppen hennes fraktet bort fra Ritz Hotel i London i en privat ambulanse. Det var på dette hotellet hun tilbrakte sin siste tid.

Feiret Thatchers død

Mandag samlet mange briter seg til en gatefest for å feire Thatchers død.

Foto: CARL COURT / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt