NRK Meny
Normal

Hjemkomst for Gazas store idol

Den første palestinske vinneren av Arab Idol, Mohammed Assaf, fikk en kaotisk velkomst av de mange tusener som hadde møtt opp for å få et glimt av sin store helt.

Den første palestinske vinneren av Arab Idol Mohammed Assaf fikk en kaotisk velkomst av de mange tusener som hadde møtt opp for å få et glimt av sin store helt.

VIDEO: Det ble kaotiske tilstander da den palestinske flyktningen Mohammed Assad som vant den arabiske utgaven av Idol, kom hjem etter seieren.

Den 23 år gamle palestinske flyktningen Mohammad Assaf gikk lørdag til topps under finalen i den arabiske utgaven av talentkonkurransen Idol.

Tirsdag ettermiddag returnerte han til sitt hjem i Khan Younis-flyktningsleiren hvor flere tusen fans hadde samlet seg for å ønske ham velkommen hjem.

Flere av de fremmøtte hadde ventet i flere timer, under stekende sol, for å se Assaf, skriver BBC.

Mohammed Assafs manager, Wael Yazagi, bekreftet at Idol-vinneren er tilbake i Gaza. Palestinsk TV har sendt direkte fra hjemkomsten, men hittil har ingen sett snurten av Assaf.

– Vi vant håp

Helgens seier i den populære sangkonkurransen har gitt det palestinske folket en følelse av samhold og stolthet.

Jubel på Vestbredden

Palestinere på den israelsk-okkuperte Vestbredden feiret natt til søndag seieren til den palestinske flyktningen Mohammed Assad i den arabiske utgaven av Idol.

Foto: ABED OMAR QUSINI / Reuters

Den 23 år gamle idol-vinneren vokste opp i flyktningleiren Khan Yunis på Gazastripen, et av verdens fattigste og mest overbefolkede områder.

Flere palestinske skribenter har gitt uttrykk for at de mener Assaf har klart det politikerne har mislykkes med i alle år, nemlig å forene det palestinske folket.

– Vi vant håp. Jeg håper de politiske lederne kan lære noe fra Assaf. Kjærlighet forener folk, ikke hat, sier den 65 år gamle Abu Khalil fra Gaza til nyhetsbyrået Reuters.

– Mohammeds musikk er et universelt språk og taler til oss alle. Så fantastisk at en palestinsk flyktning fra Gaza skulle bringe oss sammen på denne måten, sa Filippo Grandi, leder for FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA), før han utnevnte Assaf til ungdomsambassadør.

– Gir seieren til folket

Den 23 år gamle palestinske flyktningen Muhammad Assaf gikk lørdag til topps under finalen i den arabiske utgaven av talentkonkurransen Idol.

Millioner av arabere fulgte finalen som ble holdt i Beirut, og da Assafs seier var klar ville jubelen blant palestinere over hele regionen ingen ende ta.

– Jeg vil gi seieren til mitt folks sønner, folk som har lidd under krigens og okkupasjonens elendighet i så mange år. Det er et undertrykket folk, og deres ønske er å få frihet. Jeg vil gi dem denne suksessen hvis jeg vinner, sa Assaf da NRK traff ham i Beirut, i forkant av lørdagens finale.

Intervju med Muhammed Assaf før finalen.

Gaza-artist vant arabisk Idol

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt