NRK Meny
Normal

Hjelpemannskap: Flyet var fullstendig ødelagt

DIGNE-LES-BAINS (NRK): – Ulykkesflyet var fullstendig pulverisert. Jeg så ikke røyk engang, sier helikopterpilot til NRK.

Vrakdeler fra Germanwings-flyet

Christian Lateroux, som til vanlig jobber ved helikopterbasen i Marseille, var en av de første som fløy inn over ulykkesområdet tirsdag.

– Jeg trodde jeg skulle se røyk, det er vanlig etter slike ulykker. Men alt var så pulverisert – jeg så ikke røyk engang, sier Lateroux til NRK.

Franske etterforskere fortsetter nå med å klarlegge hva som gikk galt da det tyske Germanwings styrtet i Alpene tirsdag. Alle de 150 om bord mistet livet Airbus-flyet styrtet på vei fra Barcelona i Spania til Düsseldorf i Tyskland.

Politiet tror det kan ta flere dager å hente ut ofrene og restene av flyet. De er nå i ferd med å sikre hele området.

Bernard Clevé

Bernard Clevé

Foto: Marit Kolberg / NRK

Roy Xavier

Roy Xavier ansvarlig for luftoperasjonen. Han beskriver forholdene som særlig krevende for redningsarbeiderne.

Foto: Marit Kolberg / NRK
– Nå er man i ferd med å sikre sonen slik at arbeidet der inne er trygt, sier Bernard Clevé som jobber med leteoperasjonen.

Vrakrestene skal være spredt ut over et område på omtrent 10 mål. Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve sier det ikke virker som om flyet har eksplodert, men beskriver styrten som kraftig.

Bratt

Hjelpemannskapene står foran en meget krevende jobb med å hente ut de omkomne etter flystyrten i Alpene.

– Det er et kjempebratt område, og steinene er svært glatte, sier Roy Xavier, som er ansvarlig for luftoperasjonen i ulykkesområdet, til NRK.

Ifølge Xavier må alle vrakdelene løftes ut med vinsjer.

– Men av hensyn til sikkerheten, har vi ikke fått lov til det ennå. Derfor vil dette skje tidligst i ettermiddag eller kanskje ikke før i morgen, sier Xavier.

Taleregistratoren

Onsdag morgen kunne han bekrefte at letemannskapene hadde funnet taleregistratoren. Den er skadd, men det skal likevel være mulig å hente informasjon fra boksen, som er sendt til Paris for undersøkelser.

Taleregistrator etter Germanwings-ulykken

Taleregistratoren skadd, men det skal være mulig å hente ut informasjon fra den.

Foto: Bureau d'Enquetes et d'Analyses

Eksperter NRK har snakket med sier det er fullt mulig å hente ut lydfilene selv om beholder er kraftig skadet.

Arbeidet med å hente ut informasjonen fra Germanwings-flyet skal være i gang, og de første svarene er ventet onsdag ettermiddag.

Taleregistratoren inneholder all lyd og kommunikasjon mellom pilotene i cockpiten.

Selv om det vil ta måneder før de endelige rapportene foreligger, har analysesenteret varslet en pressekonferanse klokken 16.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt