Hopp til innhold

Historien bak det ikoniske bildet fra Brussel

– Jeg var selv i sjokk, men som en journalist, var det min plikt å ta disse bildene, sier Ketevan Kardava.

Flere skadde etter eksplosjoner i Brussels

Dette bildet av to kvinner som er blodige, forslåtte og dekket av støv, er et av de mest delte bildene etter terrorangrepet på flyplassen i Brussel.

Foto: Ketevan Kardava / Twitter

Blodet renner ned ansiktet hennes. Håret hennes er dekket av støv. Den gule jakka hennes har blitt revet i stykker og hun har på seg kun én sko. Den andre foten er barbeint og blodig. Ansiktsuttrykket er apatisk, men hun ser rett på kameraet.

Bildet av den blodige og forslåtte kvinnen i gult har blitt et symbol på det grusomme terrorangrepet på flyplassen i Brussel.

I et intervju med USA Today forteller fotografen historien bak det ikoniske bildet.

– Hva gjør man i en slik situasjon?

Ketevan Kardava

Ketevan Kardava har tatt et av de mest delte bildene etter terrorangrepet på flyplassen i Brussel.

Foto: @KARDAVAKETEVAN / Twitter

Den 36 år gamle Ketevan Kardava er Brussel-korrespondent for Geogian Public Broadcaster. Hun sto i avgangshallen da den første eksplosjonen gikk av, kun 50 meter unna.

– Dører og vinduer ble blåst ut. Alt var støv og røyk. Rundt meg lå flere personer på bakken. De var dekket av blod og mange hadde mistet beina i eksplosjonen, forteller Kardava til TIME.

Hennes første instinkt var å kjenne etter sine egne bein.

– Jeg kunne ikke tro at jeg fortsatt hadde mine. Jeg var i sjokk. Hva skal man gjøre i en slik situasjon, dersom man er en journalist, spør Kardava.

– Hjelpe til? Rope på en lege? Eller ta et bilde? Jeg innså at et bilde var det viktigste for å vise verden hva som skjedde i dette øyeblikket av terror, sier hun til USA Today.

Hun tok frem kameraet og begynte å dokumentere kaoset.

– Jeg måtte forlate dem

Kardavas første bilde var av to kvinner som satt på stolene i ventehallen.

– Hun var i sjokk og klarte ikke å snakke. Det var ingen gråting. Hun så seg bare rundt med frykt i blikket, forteller journalisten om kvinnen i gult.

Kardava spurte ikke om kvinnens navn. Hun tok bildet og gikk videre. Hun tok også et bilde av et annet offer, den tidligere basketballspilleren Sebastien Bellin, før hun ble tvunget til å forlate flyplassen.

– Jeg forlot dem og gikk til et tryggere sted. Jeg håper de har det bra. Jeg håper de klarer å komme seg gjennom dette, sier hun til TIME.

Laster Twitter-innhold

Kvinnen som overlevde

Kvinnen i den gule jakken er Nidhi Chaphekar. Hun er en indisk flyvertinne som jobber for Jet Airways.

Tobarnsmoren fra Mumbai var på jobb og skulle boarde et fly til Newark i USA, da bombene ble detonert, skriver The Sun.

«Kollegaene våre Nidhi og Amit er på bedringens vei. Vi ser frem til å ønske dem velkommen hjem snart», skriver Jet Airways på Twitter tirsdag formiddag.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt