NRK Meny
Normal

Hillary Clinton: – It's great to be back!

«I Feel Good» runget over salen da demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton igjen entret scenen i den amerikanske valgkampen i kveld, fire dager etter kollapsen.

Hillary CLinton gjorde comeback i valgkampen med sangen «I Feel Good».

Sangen «I Feel Good» akkompagnerte Hillary Clinton da hun igjen entret den amerikanske valgkampen. Helse ble et stort tema i den 20 minutter lange talen.

Fire dager etter at hun falt sammen og måtte støttes ut av fra en minnemarkering for ofrene i terrorangrepet 11. september 2001, var hun tilbake i sirkuset på et stort valgkamparrangement i Greensboro i Nord-Carolina torsdag kveld. I går kveld ble hun friskmeldt av lungebetennelsen.

Hillary Clinton i Greensboro i Nord-Carolina

JUBEL: Tilhengerne ønsket en friskmeldt HIllary Clinton velkommen tilbake.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / Afp

– Det er herlig å være tilbake! sa hun til stormende applaus

Men hun ble raskt alvorlig, og trakk opp et stort lerret der hun gikk dypt inn i de vanskelighetene en stor andel amerikanere får når de blir syke. Hun sa at hun hadde reflektert mye over dette mens hun kom til krefter igjen.

Fra talerstolen hedret hun alle som støter på vanskeligheter, dem som slås i bakken av sykdom og andre vanskeligheter, og dem som kommer seg på beina igjen og tar seg av familiene sine.

Hun kom også innpå kampen for transseksuelle studenters rettigheter til selv å velge hvilket offentlig toalett de skal kunne gå på, som startet da Nord-Carolina vedtok et omstritt forbud tildigere i år. Det utløste et direktiv om fritt toalettvalg fra president Barack Obama, som har fått motbør fra en rekke delstater som ønsker et slikt forbud.

– Dette er dobbeltmoral som vi ikke kan godta, verken her i Nord-Carolina eller ellers i landet, sa Clinton.

Kalte Trump en «løs kanon»

Hun kom også innpå Trumps valgkampstil og kalte ham en «showman», og lovet at hun aldri ville bevege seg i de baner.

– Jeg kommer aldri til å bli en show-person som min motstander.

Clinton langet også ut mot Donald Trumps helsepolitikk, uten å nevne ham ved navn. Hun holdt seg til «min motstander» (my opponent).

– Vi trenger en president som gir alle tilgang til rimelig helsehjelp, ikke en som tar den vekk.

Hun ba tilhørerne tenke over hvilken kandidat som vil «kjempe for deg og din familie og viser dere respekt».

– Den personen er den du bør stemme på 8. november. Tenk på at den personen som blir valgt, får makt til å forme fremtiden for dine barn og landet for fremtiden.

– Skal økonomien funke for alle, eller bare dem på toppen? Skal vi satse på den som vil satse på trygghet og samarbeid med våre allierte, eller vil du ha en løs kanon på dekk, spurte hun retorisk.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt