Hevder selvmordsbomber i tyrkisk bryllup var et barn

Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan, hevder at det var et barn mellom 12 og 14 år som hadde på seg bomben som tok livet av minst 51 personer i et bryllup sør i Tyrkia lørdag.

Åsted i Gaziantep

FRA GLEDE TIL SORG: Minst 50 personer ble drept i eksplosjonen under det kurdiske bryllupet i Gaziantep, sør I Tyrkia lørdag kveld. Flere av bryllupsgjestene skal ha danset i denne gata da eksplosjonen skjedde.

Foto: AHMED DEEB / Afp

Presidenten kom med opplysningen under en direktesending på nasjonal TV, NTV, i Istanbul søndag ettermiddag.

– Eksplosjonen var et resultat av at en selvmordsbomber mellom 12 og 14 år, som enten detonerte en bombe selv eller at andre gjorde det, sa Erdogan under pressekonferansen søndag ettermiddag.

69 personer skal ha blitt såret, 17 av dem alvorlig, i eksplosjonen som skjedde i bryllupet som ble holdt utendørs i byen Gaziantep. Minst 50 mistet livet. Blant dem mange barn, melder flere nyhetsbyråer.

Selvmordsbomberen som drepte minst 50 personer i et bryllup sør i Tyrkia, var kun 12-14 år, opplyser president Recep Tayyip Erdogan. Han anklager ekstremistgruppa IS for å stå bak angrepet.

SE VIDEO: Selvmordsbomberen som drepte minst 50 personer i et bryllup sør i Tyrkia, var kun 12-14 år, opplyser president Recep Tayyip Erdogan.

Brudeparet overlevde

Brudgommen Nurettin Akdogan og bruden Besna Akdogan overlevde angrepet. Begge ble skrevet ut av sykehuset etter lettere skader.

Søndag ettermiddag var bruden tilbake på sykehuset etter et nervesammenbrudd. Brudgommen brast i tårer utenfor hjemmet sitt etter innleggelsen, melder Hürriyet.

– De forvandlet bryllupsfeiringen vår til et blodbad, sa han til slektninger, ifølge avisen.

En sko på åstedet etter bryllupsmassakren

En liten barnesko står igjen på åstedet etter eksplosjonen som krevde over 50 menneskeliv. Flere av dem skal ha vært barn.

Foto: --AW831049 / Ap

Tyrkia innfører presseforbud

Tidligere skal etterforskere ha funnet rester av en bombevest på åstedet.

Presidenten gjentok at foreløpig informasjon tyder på at IS står bak angrepet. Terrorgruppa har så langt ikke bekreftet dette.

Tyrkia har innført et midlertidig medieforbud på dekningen av angrepet mens etterforskningen pågår, ifølge AP. Dette gjør det vanskelig for pressen å dekke saken siden mye av informasjonen som kommer ut er styrt og kontrollert av tyrkiske myndigheter.

Laster kart, vennligst vent...

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt