– 234 demonstranter løslatt i Ukraina

Alle demonstrantene som ble pågrepet under demonstrasjonene mot de ukrainske myndighetene skal nå være satt fri fra fengsel, men de er fortsatt siktet.

Demonstranter i ukraina

KREVDE LØSLATELSE: Ukrainere samlet seg fredag utenfor riksadvokatens kontor med krav om at de pågrepne meddemonstrantene skulle løslates.

Foto: Konstantin Chernichkin / Reuters

– 234 personer ble pågrepet mellom 26. desember og 2. februar. Ingen av disse er lenger i varetekt, sa riksadvokat Viktor Pshonka ifølge nyhetsbyrået AFP.

Løslatelse av demonstrantene var ett av flere krav fra opposisjonen da de forhandlet med sittende president Viktor Janukovitsj for å få slutt på volden i Kievs gater.

Dette resulterte i at presidenten gikk med på å gi amnesti til demonstrantene.

Kun gyldig dersom okkupantene forlater bygninger

Riksadvokaten opplyste også fredag at siktelsen mot de pågrepne opprettholdes inntil videre, men at siktelsene kunne frafalles dersom demonstrantene forlater offentlige bygninger som de har okkupert rundt om i landet.

Rådhuset i hovedstaden Kiev er en av flere bygninger som demonstrantene har brutt seg inn i og etablert en leir.

Protestene mot Janukovitsj og den ukrainske regjeringa startet i november i fjor da presidenten valgte å si nei til et samarbeid med EU til fordel for Russland.

Demonstranter i Ukraina

Gruppa med demonstranter som kaller seg '1400 selvforsvar' var bevæpnet med skjold og klubber da de krevde at myndighetene stanser forfølgelsen av folk som protesterer mot regimet.

Foto: YURY KIRNICHNY / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt