Tooji: – Jeg ble sjokkert, men ikke overrasket

Det aserbajdsjanske sikkerhetsdepartementet hevder at de har forhindret et terrorangrep under Melodi Grand Prix forrige helg. Blant annet skal hotellet der den norske delegasjonen bodde ha blitt truet.

Crystal Hall Arena

Den enorme Krystallarenaen i Baku skal ha vært et av målene for terrorplanleggingen, ifølge myndighetene i Aserbajdsjan.

Foto: Reuters

Tooji

Tooji ble sjokkert, men ikke overrasket over de nye opplysningene om avverget terror.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Sikkerhetspolitiet skal ha arrestert flere titalls personer mistenkt for å ha planlagt et angivelig terrorangrep da landet arrangerte finalen i Melodi Grand Prix i helga som var.

– Målet til gruppen var å planlegge terrorhandlinger i Baku under finalen. Dette førte til at 40 av medlemmene av gruppen ble arresterte, skriver sikkerhetsdepartementet i en pressemelding.

Nettavisen ABC.az skriver at blant annet JW Marriott Hotel Absheron var truet. Dette er hotellet der Tooji og resten av den norske delegasjonen bodde under oppholdet.

– Jeg ble sjokkert når jeg leste dette, men jeg ble ikke overrasket, sier Tooji til NRK.no.

Han forteller at avvergede terror var som forventa, med tanke på hvor mye sikkerhet det var rundt hotellet.

Han forteller at også den israelske delegasjonen bodde på samme hotell.

– En av de mange sivile vaktene som holdt vakt utenfor hotellet bekrefta overfor meg at han var der for å passe på Israel, forteller den hjemvendte norske MGP-representanten.

Tooji følte seg imidlertid veldig trygg på hotellet, og sitter igjen med en storslått opplevelse.

NRK.nos MGP-reporter, Hege Bakken Riise, forteller at det alltid er ekstra sikkerhet rundt den israelske delegasjonen, også under Eurovision Song Contest.

– Ville ikke skape panikk

Gruppen skal angivelig ha planlagt angrep på konsernarenaen der finalen ble avholdt, og på politibygninger, hoteller, moskéer. Presidenten i Aserbajdsjan, Ilham Aliyev, skal også ha vært et mål, skrives det videre i pressemeldingen.

– De fikk tak i Eurovision-billetter med et mål om å gjennomføre en terrorhandling i Krystallarenaen i Baku, opplyser myndighetene.

Sikkerhetsstyrkene skal ha anholdt de mistenkte i ulike regioner av landet, men det er ikke opplyst hvor lenge de har vært anholdt.

Noen av de mistenkte skal ha oppført seg truende, og en av de ble drept av myndighetene. De har med vilje valgt å vente med å gå ut med opplysningene etter finalen.

– Sikkerhetsdepartementet valgte å ikke slippe informasjon om terrorplanleggingen under arrangementet for å ikke skape panikk hos innbyggerne og de tilreisende, skriver myndighetene.

SISTE NYTT

Siste nytt