NRK Meny
Normal

Hevder 18-åringen er uskyldig: – Han var på skolen

Flere som hevder å være klassekamerater av en av de mistenkte etter terrorangrepet i Paris onsdag, hevder han var i klassetime da angrepet skjedde. Nå spres disse påstandene om hans uskyld på sosiale medier.

Gjerningspersonene etter angrepet på Charlie Hebdo-redaksjonene

Det har blitt rapportert i media at politiet tror at hamoud kan ha kjørt fluktbilen etter angrepet mot Charlie Hebdo. Brødrene Cherif og Said Kouachi skal ha vært de mest aktive under angrepet.

Foto: Ap

18 år gamle Hamyd Mourad var etterlyst sammen med Cherif Kouachi (32) og hans to år eldre bror Said i forbindelse med angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris onsdag, der tolv mennesker ble drept og flere kritisk såret.

Cherif og Said Kouachi

Cherif (til venstre) og Said Kouachi mistenkes for å stå bak terrorangrepet i Paris.

Foto: FRENCH POLICE / Afp

Mourad skal ha overgitt seg til politiet i hjembyen Charleville-Mézières sent onsdag kveld etter å ha sett navnet sitt sirkulere i sosiale medier. Nå får han støtte fra venner og bekjente som hevder han har et alibi. Ifølge klassekamerater var 18-åringen i undervisningstime sammen med dem da terrorangrepet fant sted.

Sprer seg på sosiale medier

En emneknagg med teksten #MouradHamydInnocent sprer seg nå på sosiale medier og klassekamerater og andre mener at politiet gikk ut for tidlig med navnet til 18-åringen.

På Twitter skrev bruker @babydroma følgende onsdag: «Han går i klassen min og han var der under undervisningen i dag tidlig.», ifølge avisen The Guardian.

Laster Twitter-innhold

Da journalister og andre brukere satte spørsmål ved hennes identitet og motiver, skrev hun: «Jeg sverger jeg har ikke snakket med Mourad mer enn fem ganger, men jeg føler jeg må hjelpe ham.»

@babydromas bruker har vært aktiv siden 2012 og dreide seg før onsdag før det meste om skoleemner som lærere og hva som foregikk i skoletimene.

Hun utdypet senere at de hadde vært i filosofiundervisning da angrepet fant sted, skriver avisen.

Laster Twitter-innhold

Franske medier har også snakket med venner av ham som hevder han var på skolen da terrorangrepet pågikk.

– Han holder på med å ta generell studiekompetanse og han er en rolig, seriøs fyr som bor sammen med foreldrene sine, forteller vennene til The Guardian.

Andre medier, som hovedstadsavisen Metro News, skriver derimot at Mourad hadde sluttet på skolen i Charleville-Mezieres og at han nå er hjemløs. Dette avviser vennene.

– Vi forstår ikke hvordan mediene kan påstå at han er hjemløs og innblandet i terrorisme, sier de.

Tror han kan ha kjørt fluktbil

Fransk politi opplyser ifølge The Independent at Mourad sitter i varetekt uten siktelse etter å ha overgitt seg.

Man har antatt at 18 år gamle Hamyd Mourad trolig var sjåføren av bilen terroristene forsvant i. Cherif Kouachi (32) og hans to år eldre bror Said er de som mistenkes for å ha tatt seg inn i redaksjonslokalene og skutt og drept 12 mennesker.

Ifølge Le Monde bærer 18-åringen samme etternavn som kona til Cherif Kouachi, noe som kan tyde på at han har familiære bånd til brødrene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt