Hetset Clinton med t-skjorter, masker og buttons

På republikanernes landsmøte i Ohio florerte t-skjorter med teksten «Rape» og buttons der Clinton omtales som en «Bitch». Hetsen mot Hillary har blitt til salgs.

Hillary Clinton ble hetset på republikanernes nominasjonsmøte

HÅNER HILLARY: Den tidligere guvernørkandidaten Wes Nakagiri kledte seg ut som Hillary Clinton i fangedrakt under ukens landsmøte i Ohio. Flere i partiet mener hun burde bli fengslet etter at hun delte hemmeligholdt informasjon i private e-poster.

Foto: JEFF J MITCHELL / Afp

Det hersker ingen tvil om at Hillary er hatobjekt på republikanernes årsmøte i Ohio. Mellom heiaropene for Trump, latterliggjør partimedlemmene Clinton ved å kle seg ut som henne, refse henne i taler og selge hatmateriell med fraser som «Bitch» og «Liar».

Samtidig som anklagene mot Hillary fortsetter i samme tone som før, har Trumps rådgivere nå trykket opp t-skjorter med bilde av ektemannen Bill Clinton og teksten «Rape», skriver CNN.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Det som startet som en ordkrig i tidligere faser av valgkampen har fått en mer aggressiv karakter.

NRK skrev i går om at en av Trumps rådgivere nå etterforskes av Secret Service etter at han i et talkshow tidligere i uken uttalte at Hillary Clinton burde skytes for forræderi, noe Trump tok avstand fra.

– Har skylden for IS

Donald Trump

REFSER MOTKANDIDATEN: Donald Trump mener Hillary Clinton har delvis skyld i fremveksten av IS.

Foto: SARA D. DAVIS / Afp

Natt til fredag gikk Trump igjen hardt ut mot Clinton i sin egen nominasjonstale i Cleveland. Klandring av Clintons dømmekraft i utenrikspolitikken og refs av e-postskandalen var bare noe av kritikken han kom med mot sin kvinnelige motkandidat.

Trump mener Hillary har deler av skylden for fremveksten av IS.

– Hennes dårlige dømmekraft har skapt katastrofene som utspiller seg i verden i dag. Død, ødeleggelse og terror har spredt seg til alle steder hun har rørt, sa Trump.

Republikanere hetset Hillary Clinton

HATER HILLARY: Den republikanske kandidaten Kathy Sherman var en av mange i partiet som kledte seg i hatmateriell mot Hillary på torsdagens nominasjonsmøte. Også buttons der Clinton omtales som «Bitch» og «Liar» ble solgt utenfor kongressen i Cleveland.

Foto: BRIAN SNYDER / Reuters

Vil fengsle Clinton

Til full jubel fra salen hadde den tidligere guvernørkandidaten Wes Nakagiri fra Michigan tatt på en oransj fangedrakt og en forvrengt maske, der han fremstiller seg selv som Hillary i fengsel.

På reublikanernes landsmøte i Ohio har kampanjen for å fengsle Hillary vært oppe gjentatte ganger de siste dagene. Trump og tilhengerne mener e-postskandalen burde fått større konsekvenser, og at Hillary burde blitt straffet, fordi hun utvekslet hemmeligstemplet info i private e-poster da hun var utenriksminister i Obama-administrasjonen mellom 2009-2013.

Det er trykt opp t-skjorter med falske bilder der Clinton har havnet bak lås og slå, mens Bernie Sanders og mannen Bill Clinton ler på utsiden.

– Hillary Clinton må i fengsel. Hun er skikkelig skyldig, og er en løgner i verdensklasse, sa Trump.

Laster Twitter-innhold

Hat til salgs

Utenfor landsmøtet fortsatte svertekampanjen. Tidligere Nixon-rådgiver Roger Stone og Trumps rådgiver Alex Jones lanserte sitt nyeste kampanjemateriell: En t-skjorte med Bill Clinton, med designet fra Obamas 2008-kampanje, der teksten «Hope» er byttet ut med «Rape».

Ifølge The Guardian skal flere av delegatene ha skaffet seg et eksemplar, som de kledte seg i på landsmøtet.

I tillegg har andre Hillary-motsatandere produsert en stor mengde hatmateriell som selges utenfor Quicken Loans Arena, der landsmøtet foregår.

​Den republikanske senatoren Jeff Flake fra Arizona reagerer på hetsen mot Hillary i eget parti. I en twittermelding uttrykker han sin frustrasjon:

Laster Twitter-innhold

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt