Hertuginne Meghan er gravid

LONDON/OSLO (NRK): Hertuginne Meghan som giftet seg med Prins Harry tidligere i år venter sitt første barn.

Harry, Meghan Markle ankom flyplassen i Sydney mandag

Hertuginne Meghan og Prins Harry av Storbritannia ankom flyplassen i Sydney mandag morgen

Foto: AP

Det har i lengre tid blitt spekulert om hertuginnen var gravid, og i dag bekreftet det nygifte paret nyheten om at de venter sitt første barn.

De fortalte om graviditeten på sitt første offisielle besøk i Sydney Australia mandag, der de skal være på et 16-dagers besøk, skriver the britiske kongehuset.

Laster Twitter-innhold

Vil ikke kommentere om faren har fått beskjed

Flere britiske medier melder at Meghan Markle er 12 uker på vei, og at paret benyttet sjansen til å fortelle dronning Elizabeth og resten av kongefamilien om den store nyheten under det kongelige bryllupet i helgen.

Prinsesse Eugenie, et av barnebarna til Storbritannias dronning Elizabeth, giftet seg fredag med kjæresten Jack Brooksbank.

Hertuginne Kate Middelton og prins William har fått sine tre barn på St. Mary`s Hospital i London, ikke langt fra Paddington. Det er derfor ventet at også Meghan Markle vil føde der til våren.

Slottet vil ikke kommentere om faren til Meghan har mottatt beskjeden om at datteren er gravid. De to har et anstrengt forhold etter bryllupet tidligere i år.

Blir foreldre våren 2019

Terminen er i løpet av våren 2019, heter det i kunngjøringen fra Kensington Palace mandag.

«Deres kongelige høyheter setter stor pris på all støtte de har mottatt fra mennesker over hele verden siden bryllupet i mai, og gleder seg stort over å kunne dele den gode nyheten med folket», heter det i kunngjøringen.

Meghan og Harry giftet seg i mai, og kongetro briter har siden da ventet i spenning på om det snart skulle komme nyheter om at en ny kongelig baby var på vei.

Britiske Prince Harry og Meghan venter sitt første barn

Britiske prins Harry og hans kone hertuginne Meghan venter sitt første barn.

Foto: Pool / Reuters

Gutt eller jente

En flere hundre år gammel lov i Storbritannia kan ha stor betydning for prins Harry og hertuginnes førstefødte tittel, ut fra hvilket kjønn barnet får.

Dersom den førstefødte blir en jente, vil hun ikke ha samme rettigheter som dersom det blir en gutt.

I dag vil en lov hindre en førstefødt pikebarn av hertuginne Meghan og Prins Harry fra å arve en hertuginnetittel, og å bli det man kaller for en «peer».

Det vil si betegnelsen på slekter som har arvelig rett til å sitte i overhuset i Storbritannia.

Men dersom paret får barn av begge kjønn, vil datteren automatisk få tittelen «lady» og sønnen vil få tittelen «hertug» og status som «peer».

Les også: Harry og Meghan takker for bryllupsfeiring

Les også: Prins Harry blir hertug av Sussex

Prins Harry giftet seg med Megan i mai 2018

Prins Harry giftet seg med Meghan i mai 2018.

Foto: Pool New / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt