NRK Meny
Normal

Hertuginne Kate i gang med fødsel

Hertuginnen av Cambridge er i gang med fødselen og er innlagt på St. Mary's-sykehuset i London.

Hertuginnen av Cambridge, Kate Middleton, er i gang med fødselen og er innlagt på St. Mary-sykehuset i London. Direktesending utenfor sykehuset.

Direkte: Hertuginne Kate sendt til sykehus, og skal være i gang med fødsel

Ifølge BBCs hoffreporter Peter Hunt ble hun brakt til en skjermet del av St. Mary's kalt Lindo Wing sammen med prins William.

Hun skal ha blitt fraktet dit i en vanlig bil, ikke en ambulanse tidlig mandag morgen.

Les også: Kate føder på samme sykehus som Diana

Paret meldte på sin hjemmeside mandag morgen at fødselen er i gang:

«Hennes kongelige høyhet hertuginnen av Cambridge er lagt inn på St. Mary's sykehus i Paddington i London, i et tidlig stadium av fødselen. Hertuginnen kjørte med bil fra Kensington Palace til Lido-fløyen på St. Mary's sykehus sammen med hertugen av Cambridge».

– Fødselen pågår som planlagt, sier en talsperson, ifølge BBC.

Nummer tre i arverekken

Det kommende barnet vil bli parets førstefødte, og vil bli den tredje i arverekken til tronen, uavhengig om det blir en gutt eller jente. Kuriøst nok er Kong Harald tronarving nummer 68 til den britiske tronen (Se faktaboks lengre ned).

Pressen venter på Kate Middletons fødsel

Pressen venter utenfor sykehuset St. Mary's i London for å få siste nytt om Hertuginnens pågående fødsel.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Pressen har i flere dager oppholdt seg utenfor sykehuset i påvente av at fødselen skal starte.

Les også: Fotografene venter på Storbritannias tronearving

Ifølge Hunt er Hertuginne Kate én uke over terminen. Den offisielle termindatoen har ikke vært offentlig kjent, men mange antar at det dreier seg om en dato i midten av juli. Kilder ved hoffet opplyser at foreldrene ikke vet barnets kjønn på forhånd.

Rekkefølgen på hvordan nyheten om en ny prins eller prinsesse skal spres, har lange tradisjoner i Storbritannia. Dronning Elizabeth og morens foreldre er de første som blir informert. Deretter vil et oppslag, signert de kongelige legene, settes opp i forgården til Buckingham Palace. Offentligheten blir informert først via de kongelige Twitter- og Facebook-kontoene.

Britiske bookmakere som Paddypower og Ladbrokes har ifølge CNN tatt imot veddemål på alt fra den kongelige babyens fødselsdag til kjønn, navn og hårfarge, melder NTB.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt