Her stormer politiet den antatte Manchester-gjerningsmannens hus

Store spesialstyrker sprengte seg inn i det røde murhuset i Manchester-forstaden, hvor den antatte terroristen bak bombeangrepet bodde.

Britisk antiterrorpoliti aksjonerte tirsdag ettermiddag mot huset hvor den antatte Manchester-terroristen bodde sammen med familien.

VIDEO: Spesialstyrker stormer huset til Salman Abedi.

Naboene i Fallowfield i Stor-Manchester hørte et smell.

Det var gått over et halvt døgn siden terrorangrepet ved Manchester Arena, og politiet gikk til aksjon mot huset til Salman Abedi, mannen de mener drepte 22 mennesker i bombeeksplosjonen.

Salman Abedi

Salman Abedi er mannen politiet mener sto bak terrorangrepet i Manchester.

Foto: REX/Shutterstock / Shutterstock

En video som trolig er filmet av en nabo, viser hvordan store politistyrker omringet huset og sprengte seg inn.

Fryktet «bombefeller»

Spesialstyrker ble hentet inn for å håndtere eksplosiver dersom de var lagt ut som «feller» ved huset, eller dersom det skulle befinne seg selvmordsbombere inne i huset, skriver The Sun.

I tillegg bisto 15 bevæpnede politifolk som tilhører antiterrorpolitiet, i aksjonen, ifølge den britiske avisen.

Da hadde den britiske statsministeren Theresa May allerede bekreftet at politiet mente å vite identiteten til mannen som hadde gjennomført terrorangrepet.

Gjerningsmannen døde ifølge politiet selv i eksplosjonen.

– Vi mener det var én gjerningsmannen, men vi etterforsker nå for å finne ut om han opererte alene, eller om han var del av et nettverk, sa politisjefen i Manchester i går.

En etterforsker bærer ut en bok fra huset til den antatte Manchester-terroristen

«KNOW YOUR CHEMICALS»: En etterforsker bærer ut en bok med tittelen «Know your chemicals» fra den antatte gjerningsmannens hus.

Foto: Danny Lawson / AP

Broren pågrepet

Politiet bekreftet i går at de hadde pågrepet en 23 år gammel mann i forbindelse med terrorangrepet. Sikkerhetskilder opplyser til flere aviser at det var Salman Abedis storebror som ble pågrepet.

Storbritannias innenriksminister Amber Rudd sier til BBC i dag at det er tvilsomt at Abedi utførte angrepet alene.

– Det var en ødeleggende hendelse, og den var mer sofistikert enn de angrepene vi har sett tidligere. Det virker sannsynlig at han ikke gjorde dette alene, sier Rudd.

Tre menn er ifølge Manchester-politet pågrepet i Sør-Manchester i forbindelse med terrorangrepet mot en konsertarena i byen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt