Her stormer politiet butikken

PARIS (NRK): Fransk politi stormet for kort tid siden den jødiske butikken hvor en mann har holdt flere gisler. Flere gisler skal ha blitt befridd under aksjonen og gisseltakeren skal ha blitt drept.

Her stormes butikken

Fransk politi gikk til aksjon mot butikken

Like etter klokken 17 viste TV-bildene at store politistyrker stormet butikken hvor en mann har holdt flere gisler fanget siden i formiddag. På TV-bildene kunne man se flere lysglimt og reportere på stedet fortalte om flere smell.

LES: Gisseltaker drept i politiets aksjon

NRK var i nærheten av butikken da aksjonen startet og hørte tre-fire høye smell. De første kom ganske tett, så gikk det et lite minutt, før det kom et nytt smell. Det var mange sivile som løp innenfor sperringene nå.

I området er det et veldig stort politioppbud. Det er flere titalls politibiler, og politiet er tungt bevæpnet. Det har også kommet flere ambulanser til stedet.

– Gisseltaker drept

Flere skudd og tre eksplosjener ble hørt, og folk sprang vekk fra matbutikken etter at politiet gikk til aksjon. AFP melder at flere gisler ble befridd fra butikken, mens Reuters siterer den franske avisen Le Monde på at gisseltakeren har blitt drept.

Aksjonen mot butikken skjedde kort tid etter at det ble meldt om eksplosjoner ved trykkeriet hvor de to terrormistenkte brødrene forskanset seg med et gissel. Der meldes det at begge brødrene har blitt drept og at gisselet har blitt befridd.

Artikkelen fortsetter under bildet

To etterlyst etter Paris-drap

Politiet etterlyste fredag ettermiddag kvinnen d´Hayat Boumeddiene (26) og mannen d`Amedy Coulibaly (32) i forbindelse med skyteepisoden i Montrouge torsdag, der en politikvinne ble drept.

Foto: Politiet

Ifølge AFP antas det at mannen som torsdag skjøt en politikvinne sør for Paris, er den som tok minst fem gisler i den jødiske butikken i hovedstaden. Det er omstridte meldinger om noen skal være drept.

Ifølge Le Monde skal minst to personer være drept i gisselsituasjonen i Porte de Vincennes da skudd ble løsnet i butikken øst i Paris fredag.

Politiet har sagt at det er en sammenheng mellom hendelsene, og at gisseltakeren i butikken kjente minst en av de to brødrene som holdt et gissel i trykkeriet.

Jakten på terroristene i Paris

SISTE NYTT

Siste nytt