Her skyter mannen i jødemuseet

Belgisk politi frigir overvåkningsbildene av mannen de mener står bak terrorhandlingen mot Det jødiske museum i Brussel.

Belgisk politi frigir overvåkningsbildene av mannen de mener står bak terrorhandlingen mot det jødiske museet i Brussel.

TIL ANGREP: Her går mannen inn i Det jødiske museum i Brussel og avfyrer skuddene som krevde fire ofre.

Iført caps, grå bukse og en blå skjorte viser overvåkningsbildene en mann bevege seg inn på Det jødiske museum med to ulike bager.

Gjerningsmann Brussel

PÅ VEI INN: Her er mannen på vei inn i museet, fanget opp av overvåkningskamera.

Foto: Politiet

I den ene bagen tar han opp, ifølge belgisk politi, automatgeværet Kalashnikov og avfyrer flere skudd.

Det var like før klokken fire at gjerningsmannen utførte terrorhandlingen i den belgiske hovedstaden Brussel og skjøt mot fire tilfeldige personer.

Ber folk om hjelp

Belgisk politi frigir overvåkningsbildene i håp om at folk gjenkjenner den mistenkte gjerningsmannen, og melder ifra til dem.

Ine Van Wymersch

BER OM HJELP: På en pressekonferanse søndag ettermiddag ba talskvinne for statsadvokaten i Brussel, Ine Van Wymersch befolkningen om hjelp for å identifisere gjerningsmannen.

Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

– Vi ber nå hele befolkningen hjelpe oss med å identifisere den mistenkte, sier talskvinne for statsadvokaten i Brussel, Ine Van Wymersch til nyhetsbyrået AP.

Politiet jakter nå gjerningsmannen som fortsatt er på frifot.

Mannen beskrives som atletisk og med middels kroppsbygning.

Fire drept

Søndag ettermiddag døde en 25 år gammel mann etter å ha ligget hardt skadet på sykehus siden lørdag.

Mannen er belgisk og jobbet deltid ved museet. De tre andre drepte var israelske turister, et ektepar i 50-årene fra Tel Aviv, og en fransk kvinne. Alle de fire personene befant seg inne i museet og de ble truffet i hodet eller halsen.

Belgisk politi mener mannen som skjøt og drepte i museet i Brussel handlet alene.

– Vi mener mannen agerte på egen hånd og at han var godt forberedt, sa sier politiets talsperson i en pressekonferanse søndag ettermiddag.

Hun ville ikke utdype nærmere hvordan politiet kunne se at mannen hadde forberedt seg.

Antisemittisme

Ordføreren i Brussel sa lørdag ettermiddag at alt tyder på terror og sikkerheten rundt jødiske institusjoner i landet er styrket.

– Det er helt klart en ekstrem handling, og på det jødiske museet, det er ikke tilfeldig, sa ordfører Yvan Mayeur, som fikk støtte av utenriksministeren.

– Selvsagt tenker vi på dette som en mulig terrorhandling og en antisemittisk handling, men vi kan ikke være sikre. Vi må avvente hva etterforskningen viser, sa Didier Reynders.

Samtidig sier den franske presidenten Froncios Hollande at det ikke kan være tvil om at armgrepet hadde en antisemittisk karakter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt