NRK Meny
Normal

Her sier tv-ankeret opp direkte på russisk tv

TV-anker Liz Wahl sier hun ikke kan jobbe for et Moskva-basert selskap som hvitvasker Putins handlinger.

TV-anker Liz Wahl i Russia Today sier opp på direkten fordi hun mener Russlands handlinger i Ukraina er feil.

TV-anker Liz Wahl i Russia Today sier opp på direkten fordi hun mener Russlands handlinger i Ukraina er feil.

Abby Martin var først ute med å sjokkere fra studioet til Russia Today, da hun under direktesending tordnet mot Russlands oppførsel i Ukraina. Nå har enda et nyhetsanker lettet hjertet på direkten.

Under gårsdagens nyhetssending valgte amerikanske Liz Wahl å fortelle hvorfor hun ikke lenger kan jobbe for den Moskva-vennlige tv-kanalen.

– Mine besteforeldre kom hit som flyktninger under den ungarske revolusjonen, ironisk nok for å unnslippe de sovjetiske styrkene, sa hun.

– Personlig kan jeg ikke være en del av et nettverk finansiert av den russiske regjeringen som hvitvasker handlingene til Putin, sa Wahl.

– Jeg er stolt over å være amerikaner og tror på å spre sannheten, og det er derfor jeg trekker meg etter denne nyhetssendingen, sa Wahl og så inn i kameraet.

RT: Selvpromotering av Wahl

Russia Today kaller det et markedsføringsstunt fra Wahl.

– Når en journalist er uenig med den redaksjonelle linjen, er det normalt å ta opp dette med redaktøren. Hvis de ikke kan løses, slutter man på en profesjonell måte. Men når noen lager et stort offentlig show av en personlig avgjørelse, er det ikke annet enn selvpromotering, uttaler tv-kanalen ifølge nyhetsbyrået AFP.

Nyhetskanalen Russia Today blir ofte oppfattet som en forlengelse av russiske myndigheters interesser. Kanalen har fått kritikk for å ignorere kritikk mot Vladimir Putin og kontroversielle temaer i Russland. De er ofte USA-kritiske i sin nyhetsdekning.

Fryktet reaksjonen fra kanalen

RTs sjefredaktør Margarita Simonyan forsvarer kanalen, og mener reporterne blir forfulgt i en mediekrig med Vesten. Hun forklarer også hvorfor de to journalistene har reagert.

– Abby og Liz er annerledes. De er ikke russiske. Deres hjemland sammenligner nå mitt hjemland med Nazi-Tyskland. Det er en krig, ikke på Krim, men i media, skriver Simonyan på sin blogg.

Til CNN sier Wahl at hun nølte før hun bestemte seg for å offentliggjøre sine synspunkter.

– Jeg fryktet hvilke gjengjeldelsestiltak de ville sette inn, sier hun, og legger til at hun hadde vurdert å slutte over en lengre tid.

– Det som er blitt veldig klart, særlig ved hendelsene på Krim, er at målet til RT er å promotere Putins propaganda.

I The Daily Beast er hun sitert på «at det gjør meg syk å tenke på at jeg faktisk har jobbet der».

Slik så det ut da Abby Martin sjokkerte på direkten:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt