NRK Meny
Normal

Her parodierer Trump en syk Hillary Clinton

– Hun klarer ikke gå fire meter til bilen sin, sier den republikanske presidentkandidaten før han lutrygget imiterer Clinton fra scenen.

Donald Trump angrep Hillary Clinton for manglende utholdenhet og gjorde narr av måten hun gikk på under et valgmøte lørdag.

SE VIDEO: Her parodierer Donald Trump Hillary Clinton som falt sammen da hun var på vei inn i en bil i New York 11. september.

Da en lungebetennelse-syk Hillary Clinton falt sammen på vei inn i bilen i New York 11. september, valgte Donald Trump å ønske henne god bedring dagen etter.

Tre uker etter hendelsen under minneseremonien, er tonen nå en annen. Fra talerstolen i Manheim, Pennsylvania gjorde Trump narr av sin motkandidat:

– Her er en kvinne som er tenkt å bekjempe alle disse forskjellige tingene og hun klarer ikke gå fire meter til bilen sin. Give me a break, sier Trump og slår ut med armene mens salen jubler.

Så snur han seg til venstre og går lutrygget et par skritt bortover før han vender tilbake til stolen og gjentar:

Give me a break! Hun er hjemme og hviler seg akkurat nå, hun gjør seg klar for sin neste tale som skal vare i 15 minutter om to eller tre dager. Folkens, vi trenger stamina, vi trenger energi, vi trenger folk som er gode på å gjøre om avtaler.

Video av Hillary Clinton som blir hjelpt inn i bilen av tryggingsvakter etter eit illebefinnande.

HER FALLER HUN: En av tilskuerne på minneseremonien tok opp mobilen og filmet Hillary Clinton idet hun falt sammen på vei inn i bilen.

Clinton i lekket lydopptaket

Drøye én måned før valget er valgkampen preget av stadig nye utspill fra kandidatene - eller nyheter om dem.

I dag meldte New York Times at Trump muligens har unngått å betale skatt i 18 år, mens nettstedet Free Beacon har lekket et skjult opptak av Clinton der hun snakker om Bernie Sanders-velgere:

– De er barn av den store nedgangstida. Og de bor i foreldrenes kjeller. De føler at de har fått utdanningen sin og at jobbene som er tilgjengelig for dem ikke er i nærheten av hva de så for seg, sier Clinton.

Under landsmøtet til Demokratene i sommer, protesterte Sanders-velgere høylytt mot Clinton, som de mener er en del av den etablerte politiske eliten i Washington.

Clinton på sin side karakteriserer Sanders-supporterne slik på lydopptaket:

– Det er bare et dypt ønske om å tro at vi kan ha gratis høyere utdanning, gratis helsehjelp. At det vi har gjort, ikke har gått langt nok, og at vi må gå like langt som Skandinavia, hva enn det betyr. Halvparten av dem vet ikke hva det betyr, men det er noe de føler dypt.

US-PROTESTERS-DEMONSTRATE-IN-PHILADELPHIA-DURING-THE-DEMOCRATIC-

BERNIE-TILHENGERE: «Aldri Hillary» og «Vi vil aldri stemme på Hillary» sto det på plakatene til Sanders-tilhengerne under Demokratenes landsmøte i Philadelphia 26. juli 2016.

Foto: JEFF J MITCHELL / Afp

Sanders mener Clinton har et poeng

Campaign 2016 Clinton

SANDERS: Bernie Sanders tapte mot Hillary Clinton i nominasjonskampen for å bli demokratenes presidentkandidat.

Foto: Matt Rourke / Ap

Bernie Sanders ser ikke ut til å la seg fornærme. I et intervju hos CNN sier 75-åringen at han er enig med Clinton:

– Det er unge mennesker som fikk stor gjeld, de jobbet veldig hardt for å få en god utdanning og kommer likevel ut av skolen uten å få en anstendig jobb.... og bor i foreldrenes kjeller. Det er et poeng der, sier Sanders, ifølge The Hill.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt