NRK Meny
Normal

Her kan du kjøpe to kopper kaffe og få en

ATEN (NRK): I Hellas håper mange på en bedre fremtid etter dagens valg, men midt i den enorme krisen har det vokst frem en ny type solidaritet i landet.

I Hellas håper mange på en bedre fremtid etter dagens valg, men midt i den enorme krisen har det vokst frem en ny type solidaritet i landet.

Video: Bli med til kafeen i Aten der du kan betale for kaffen til nestemann.

Se reportasje fra kafeen øverst i saken.

Frivillige gått inn for å drive helsetjenester, tannklinikker og andre velferdstilbud gratis, men for mange handler det om noe så symbolsk som en kopp kaffe.

«Mosquito» er en av flere kafeer i den greske hovedstaden som er med i et nettverk der kunder betaler for to og får en selv:

– I Hellas så elsker vi kaffen vår, det er del av vår sosiale liv, veldig enkelt, og mange grekere er fratatt denne fine delen i livet, sier Christos Alefantis, som står bak initiativet «suspended coffee».

Et prosjekt som handler om å gi de nærmere 28 prosent arbeidsledige i Hellas livsgleden tilbake.

– Folk lever i depresjon, arbeidsledig i årevis uten en eneste grunn til å gå ut av leiligheten. Så vi sier at kom dere ut, gå på kafe og sosialiser. Hvis vi står sammen så kan dette bli bedre.

Og det ser ut til at landet får en ny regjering etter dagens valg. For valgdagsmålingene viser at det venstreradikale partiet Syriza vil vinne med mellom 35,5 og 39,5 prosent av stemmene.

Og det har gått til valg på å reforhandle Hellas gjeld på 318 milliarder euro til Det internasjonale pengefondet IMF, EU og Den europeiske sentralbanken ESB.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt