Her hopper 245 personer fra brua samtidig

245 våghalser satte i helgen ny verdensrekord da de hoppet pendelhopp samtidig fra en bru i Brasil.

Her setter 245 verdensrekord i strikkhopp

245 personer deltok i rekordforsøket i Brasil. VIDEO: ALAN FERREIRA MAHSEREGIAN

Utstyrt med hjelm og klatretau hoppet de fra en bru i byen Hortolandia utenfor Sao Paulo i Brasil, søndag, skriver nyhetsbyrået AP. Rekordforsøket ble holdt skjult for de lokale myndighetene i frykt for at det skulle stanses.

Den ni meter høye brua var nøye valgt ut, fordi den ifølge arrangørene er en av de få broene i landet som egner seg til slike type hopp.

I stedet for å bruke elastisk strikk under hoppet, som brukes i strikkhopp, brukte deltakerne et tau som tåler 3 tonn festet med sele i livet. Hopping fra høyder med slikt utstyr kalles pendelhopp. I videoen ser man tydelig hvordan klatretauet gjør at hopperne ikke svinger opp og ned etter etter hoppet, men frem og tilbake som en pendel.

Strikkhoppere

SVINGER I TAKT: Hopperne svinger som en pendel når de har hoppet.

Foto: ALAN FERREIRA MAHSEREGIAN

Slo sin gamle rekord

Rekorden som ble satt søndag er ikke offisielt godkjent av Guinness World Records. Guinness har flere offisielle rekorder med strikkhopp, men ikke like mange med pendelhopp. I 2016 ble briten Simon Berry den første i verden til å dyppe en kjeks i en kopp te idet han strikkhoppet fra 70 meters høyde. 96 år gamle Mohr Keet holder fortsatt den offisielle Guinness-rekorden som den eldste som har utført et strikkhopp.

Mange av deltakerne på søndagens hopp i Hortolandia var i fjor med på å sette den forrige uoffisielle verdensrekorden i pendelhopp på den samme brua. Da deltok 149 personer, ifølge AP.

Strikkhopping går ut på å hoppe fra en høyde med en elastisk line festet til bena, som bremser og stopper før man treffer vannet eller bakken. Strikkhopp krever ofte omfattende forberedelser, og kan i noen tilfeller gå riktig galt. 2012 havnet en australsk backpacker i en elv med krokodiller etter at strikken hun hoppet med røyk.

Strikkhopp i Kjerag

SPEKTAKULÆRT HOPP FRA 424 METER: I Kjerag i Norge kastet en gruppe utenlandske strikkhoppere seg utfor kanten i sommer.

SISTE NYTT

Siste nytt