NRK Meny
Normal

Her går det galt under NASA-oppskytningen

Seks sekunder etter oppskytningen eksploderte en ubemannet rakett som skulle til den internasjonale romstasjonen med utstyr til seks astronauter.

En ubemannet rakett eksploderte bare sekunder etter oppskyting fra et anlegg tilhørende den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA i delstaten Virginia tirsdag.

GIKK I LUFTA: Raketten som skulle til den internasjonale romstasjonen gikk i lufta kort tid etter oppskytning.

Det hele ble sendt direkte fra NASA, og videoen viser hvordan raketten eksploderer bare sekunder etter at oppskytningen har startet.

Et voldsomt lysglimt i hvitt og oransje vises på nattehimmelen over delstaten Virginia, hvor raketten ble skutt opp fra.

– På dette tidspunktet ser det ut til at det bare er skader på anlegget, sier en talsperson fra NASA, ifølge AFP.

Ingen skadet

Ingen personer ble skadet, og alt personell på anlegget er ifølge NASA gjort rede for. Det er så langt ikke kjent hva som er årsaken til at raketten eksploderte, men dette vil bli undersøkt.

I utgangspunktet skulle oppskytningen ha funnet sted mandag kveld, men den ble utsatt fordi en båt kom inn i sikkerhetsområdet, skriver Ap.

Det er selskapet Orbital Sciences som har bygget raketten og som sto for oppskytingen. Selskapet er ett av to som leies inn av NASA for å fly utstyr til den internasjonale romstasjonen.

Stor kontrakt

Raketten skulle sendes til romstasjonen med utstyr og proviant til de seks astronautene som befinner seg der. I tillegg var den lastet med en stor mengde teknisk utstyr som skulle brukes i forskningsarbeidet ved basen. Totalt var det raketten lastet med 2.293 kilo utstyr og mat.

Den planlagte turen for denne raketten var den tredje av totalt åtte som inngår i selskapets kontrakt med NASA, skriver Reuters. Denne kontrakten skal være vært 1,9 milliarder amerikanske dollar.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt