Her går 4000 fat med drivstoff opp i røyk

Amerikanere frykter drivstoffmangel etter at en rørledning som transporterer drivstoff til millioner av amerikanere har eksplodert.

En bensinrørledning i Alabama, USA, eksploderte. For andre gang på kort tid mister millioner av amerikanere bensintilførsel.

FOTO: JEFFERSON COUNTY SHERIFF'S OFFICE og Reuters.

En arbeider mistet livet og sju personer ble skadet da rørledningen i Shelby, Alabama, eksploderte mandag.

Det er andre gang i løpet av to måneder at bensinrørledningen i Shelby, som er en viktig forsyningsledning for Østkysten av USA, må kutte bensintilførselen. Nyheten førte til et prishopp og frykt for bensinmangel, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Det var under reparasjon på rørledningen at eksplosjonen skjedde. Den nesten 900 mil lange rørledningen er den største rørledningen som transporterer amerikansk raffinert drivstoff som bensin, diesel og bensin til jetfly.

Drivstoffet fraktes fra Gulfkysten til New York.

Guvernøren i Alabama, Robert Bentley, har innført unntakstilstand i delstaten slik at vogntog som transporterer drivstoff skal få unntak fra kjøre- og hviletidsbestemmelser, skriver nyhetsbyrået AP.

Forrige gang rørledningen ble satt ut av spill på grunn av en lekkasje førte dette til drivstoffmangel og økte priser i flere delstater i sør.

Rørledning i Alabama brenner

Flammene stod i lufta etter eksplosjonen og brant lenge.

Foto: MARVIN GENTRY / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt