Her forsøker tyvene å rane lastebilen i 80 km/t

Mens lastebilen kjører i høy fart, klatrer tyvene inn fra panseret på en personbil som kjører rett bak. Tidligere har de fått med seg pakker til en verdi av 2,5 millioner kroner.

Bryter seg inn i lastebil som kjører i 80 km/t.

LIVSFARLIG KUPP: Videoen fra PostNord viser tyvenes livsfarlige kupp.

16. september var den svenske avdelingen til logistikkfirmaet PostNord med på å avsløre en liga som har spesialisert seg på å stjele pakker fra lastebiltransport.

Hopper fra panser til lastebil

HOPPER INN: Her hopper tyvene fra panseret på en personbil og inn i lastebilen.

Foto: PostNord

Logistikkfirmaet var i sommer forundret over at pakker med mobiltelefoner, elektronikk og nettbrett forsvant fra varetransportene på strekningen mellom Stockholm og Göteborg.

– Jeg mistenkte at de hadde tatt seg inn i lastebilen i fart, men det var ikke mange som trodde på meg, sier Alexis Larsson sjef for sikkerhet og klager i PostNord Sverige til Smålands Dagblad tirsdag.

– Bemerkelsesverdig

Han tror mange tenkte det hørtes litt for utrolig ut at tyvene skal ha stått på panseret på en bil i fart, klipt av hengelåsen, for så å komme seg inn i lastebilen for å stjele pakker.

Her blir de tatt

BLIR TATT: Her blir pakketyvene tatt.

Foto: PostNord

Etter flere hendelser satte PostNord kraftigere låser på lastebilene. Deretter satte firmaet opp spesialbygde overvåkningskameraer.

– Det er bemerkelsesverdig, sier Larsson til Expressen.

Europavei 20 mellom Allingsås og Vara har vært spesielt utsatt for kriminalitet av denne typen, skriver Jönkjöpings-Posten. Årsaken kan være at det er flere rette veistrekker mellom de to stedene.

Ifølge PostNord har lastebilbrekkene kostet selskapet 2,5 millioner kroner. Selskapet har tidligere ifølge Expressen, fått kritikk for at pakker har forsvunnet.

Satt opp felle

Etter to forsøk på å fange tyvene, klarte PostNord det den tredje gangen – etter å ha installert overvåkningskameraer blant pakkene i en varetransport som selskapet vurderte til å ligge i risikogruppen.

Plutselig viser overvåkningsvideoen at tyvene kommer inn bakdørene på lastebilen, som kjører i 80 kilometer i timen.

Klatrer oppå pakkene

STJAL PAKKER: De to mennene var på utkikk etter pakker med elektronikk som mobiltelefoner og nettbrett.

Foto: PostNord

To menn har hoppet fra panseret på en personbil med lysene avskrudd like bak lastebilen, og befinner seg nå inne i lastebilen.

Denne gangen går det nok ikke akkurat som tyvene har tenkt.

Når de skal forlate lastebilen, venter politiet på utsiden, skriver Ehandel.se.

De to mennene er nå tiltalt for forholdet, og saken er ventet å komme opp i november. Totalt er fire personer tiltalt for lignende forbrytelser i samme område.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt