NRK Meny
Normal

Her er Somalias første minibank

Somalia har fått sin første minibank. Men det går bare an å ta ut dollar.

Første minibank i Mogadishu

Somalia har fått sin første minibank.

Foto: ABDULFITAH HASHI NOR / Afp

Den lille banken har gitt folk verden over muligheten til å ta ut penger når som helst i 50 år nå. Men den finnes ikke overalt. Nå har Somalia fått sin første pengemaskin.


– Vi har gjort dette fordi det er et stort behov blant det somaliske folk. Og vi planlegger å åpne flere minibanker rundt omkring i landet i løpet av de neste månedene, sier direktør Mohamed Olow i Salaam Somali Bank.

– Sikkerheten er bedret

Kina gjenåpner ambassade i Somalia

Somalias president Hassan Sheikh Mohamoud og Kinas viseutenriksminister Zhang Ming feirer ambassadeåpningen i Mogadishu.

Foto: CCTV

En minibank utgjør ikke store forskjellen i et land preget av år med krig og politisk ustabilitet. Men det er flere tegn på at det går i riktig retning. Mandag gjenåpnet Kina sin ambassade i Somalia.

– Dette sender et veldig sterkt og positivt signal til det somaliske folk, men også til det internasjonale samfunnet om at nå vil store land som Kina komme tilbake til Somalia med diplomater. Dette er en veldig god indikator på sikkerhetsnivået i landet og på at sikkerheten bedrer seg, sier president Hassan Sheikh Mohamoud i Somalia.

– Framskritt

På 60- og 70-tallet hjalp kineserne til med å bygge veier, fotballstadioner og teater i Somalia, men borgerkrigen satte en stopper for samarbeidet. Nå vil kineserne tilbake.

– Gjenåpningen av den kinesiske ambassaden i Somalia viser at Kina støtter den somaliske fredsprosessen og den somaliske regjering, sier viseutenriksminister i Kina Zhang Ming.

Kun kredittkort

Den splitter nye minibanken tar kun VISA, Mastercard eller American Express. Og den har bare amerikanske dollar. 4 av 10 familier i Somalia får pengeoverføringer fra utlandet. Minibanken blir godt tatt imot av folk i Mogadishu.

– Det er fint å ha en minibank i Mogadishu. Før var det vanskelig å ta ut penger med kredittkort og dette viser at landet er i positiv utvikling, sier Abdishakur Mohamed.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt