Her er prinsesse Estelle

De første bildene av den svenske arveprinsessen er offentliggjort.

Prinsesse Estelle

Prinsesse Estelle Silvia Ewa Mary har på seg en jakke som er strikket av sin oldemor på de første bildene som er publisert av den lille arveprinsessen.

Foto: Kungahuset.se

Prinsesse Estelle er fire dager gammel på bildene. Bildene er tatt på Haga slott, der kronprinsesse Victoria, prins Daniel og deres lille datter bor.

Prinsesse Estelle

De første bildene av prinsesse Estelle ble publisert av det svenske kongehuset og lagt ut på kungahuset.se.

Foto: Kungahuset.se

Oldemors strikkejakke

Strikkejakken den nyfødte har på seg er strikket av kronprinsessens mormor Alice.

Prinsessens hele navn er Estelle Silvia Ewa Mary, noe konge Carl Gustaf offentliggjorde fredag i en offisiell seremoni på slottet i Stockholm.

Tronarvingen kom til verden på Karoliniska sjukhuset i den svenske hovedstaden torsdag forrige uke, og en lykkelig pappa prins Daniel møtte pressen bare få timer etter fødselen der han meddelte den gode nyheten.

Her avslørte han at de hadde fått en prinsesse som var 51 centimeter lang og veide 3280 gram.

Prinsesse Estelle

Prinsesse Estelle ble født klokken 4.26 torsdag 23. februar på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

Foto: Kungahuset.se

Oppkalt etter bestemødrene

– Vi har fått en liten prinsesse Estelle i Sverige. En navn som ligger kronprinsessen og familien varmt om hjertet. Det her er en lykkelig stund for hele familien, sa kongen fredag etter at navnet var offentliggjort.

Det er ikke første gang navnet Estelle forekommer i Bernadotte-slekten. Den svenske greven Folke Bernadotte giftet seg med Estelle Manville i 1928. Hun fikk navn og tittel grevinne Estelle Bernadotte av Wisborg.

To av de andre navnene kommer fra begge foreldres familier. Dronning Silvia er prinsessens mormor og Ewa er prins Daniels mor.

Estelle er et navn av fransk opprinnelse og tilsvarer det latinske stella, som betyr stjerne. Navnet har vært i Sverige siden 1800, men har aldri vært spesielt mye brukt. I Sverige er det 1.217 kvinner med fornavnet Estelle.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt