NRK Meny
Normal

Her er bombemannen i København

Dansk politi har frigitt bilder av mannen som fredag sprengte en en bombe på et hotell i København.

Video Video av bombemannen fra Hotel Jørgensen

Videoen fra dansk politi som viser mannens innsjekk ved Hotel Jørgensen.

Da mannen ble arrestert av dansk politi etter at en bombe sprengte på Jørgensens Hotel i København sentrum, hadde han tre identiteter.

Men politiet i København har fremdeles ikke funnet mannens riktige identitet.

– Identiteter har vi nok av

Dansk politi har sendt fingeravtrykkene til mannen ut til sine kolleger rundt om i Europa, men europeisk politi har ikke klart å gjenkjenne mannen ennå.

Ifølge den danske avisen Ekstrabladet har politiet «et stort problem» med å slå fast identiteten til mannen. Han gjemmer seg bak falske navn og nekter å snakke med politiet.

Mannen som sto bak bomben på et hotell i København 10. september 2010

Politiet i København har fremdeles ikke funnet bombemannens riktige identitet.

Foto: Politi.dk

– Identiteter har vi nok av. Bare ikke den riktige, sier kriminalinspektør Svend Foldager til Ekstrabladet.

Det eneste de vet er at mannen har hatt tre forskjellige identiteter og dokumenter fra flere andre land. Dessuten snakker han fransk og har et søreuropeisk utseende, opplyste Foldager til pressen klokken 14 i dag.

Belgisk politi etterforsker

– Vi vet at han hadde en bussbillett til Belgia, med avgang på fradag, men vi vet ikke hvordan han kom til Danmark eller hvor han kom fra, sier Foldager.

Belgisk politi har innledet etterforskning av mannen. Ifølge den belgiske avisen Het Nieuwsblad hadde mannen på seg belgisk pass da han ble pågrepet.

– En parallell etterforskning er satt i gang, som alltid i denne type saker når en siktet har belgiske papirer eller belgisk nasjonalitet, sier en talskvinne for politiet i Belgia.

Ikke mer sprengstoff gjemt unna

Mannen som sto bak bomben på et hotell i København 10. september 2010

Dette er mannen som sto bak bomben på et hotell i København på fredag.

Foto: Politi.dk

Det er spekulasjoner om mannen er terrorist, og hva som var målet hans. Ifølge Foldager hadde ikke mannen store mengder sprengstoff, og i hvert fall ikke nok til å forårsake store skader.

– Selve toalettet på hotellet er helt sprengt bort, og bare gulvet er igjen. Vi vet hva slags sprengstoff som ble brukt, men ønsker ikke å utdype, sier Foldager.

Overvåkningsvideoen viser at bombemannen etter eksplosjonen på toalettet slår følge med en annen mann ut av hotellets innganger. Han var derimot alene da han senere ble pågrepet i parken.

– Avishus var ikke målet

Politiet tror ikke at mannen har gjemt unna mer sprengstoff - verken i København eller andre steder.

Foldager opplyser at det ikke fantes noen konkrete planer om å angripe Jyllands-Postens hovedkontor utenfor Århus, slik danske medier har meldt tidligere.

– Medienes opplysninger er ikke korrekte, slår politiinspektøren fast.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt