NRK Meny
Normal

Her er «bombemannen»

Politiet i Danmark vet fortsatt ikke hvem mannen som forsøkte å sprenge seg selv i luften er. Nå har de offentliggjort bilder av mannen i håp om å få flere tips i saken.

Bombemannen

Slik ser bombemannen ut uten solbriller og hatt.

Foto: Dansk politi

Mandag offentliggjorde politiet bilder av «bombemannens» benprotese. Tidligere har kun bilder av mannen iført solbriller og hatt vært tilgjengelig, men i dag offentliggjorde politiet bilder av mannen slik han ser ut nå.

Bombemannen

Her er bombemannen i resepsjonen på Hotel Jørgensen i København, iført solbriller og hatt.

Foto: Dansk politi

Politiet i København håper noen vil gjenkjenne mannen, slik at de kan finne ut hvem han er. Så langt har mannen nektet å samarbeide med politiet.

Les også: Her er bombemannen i København
Les også: – Var trolig et terrorforsøk

– Har trolig drevet kampsport

Bildene viser at mannen har skader i ansiktet etter eksplosjonen på Hotel Jørgensen. Det er også tydelig at mannen har vært påført skader tidligere, mener politiet.

– Vi kan se at vi har å gjøre med en person som har fått visse skader gjennom livet sitt. Vi tror han har drevet med en form for kampsport, og gjennom dette fått nesen som er karakteristisk for blant andre boksere, sier Svend Foldager sjefspolitiinspektør i Københavns politi, til Berlingske Tidende.

Selv om mannen har vært i politiets varetekt i fire dager allerede, er det først i dag politiet valgte å publisere bildene. De har tidligere tilbakeholdt bildene fordi de mente mannens mange skader i ansiktet ikke egnet seg til å bli vist.

Bombemannens benprotese

Bilder av bombemannens benprotese ble offentliggjort mandag av dansk politi.

Foto: Dansk politi

Mange tips etter bilder av benprotesen

Etter at bildene av mannens benproteste ble offentliggjort i går, har politiet mottatt mange tips.

Københavnpolitiet opplyser at 98 personer har henvendt seg til politiet om saken, og at flere av tipsene dreier seg om mannen benprotese.

Dette er en av grunnene til at politiet valgte å gå ut med bildene av «bombemannens» ansikt i dag.

I kveld begynner politiet med avhør av beboere og forretningsdrivere i området rundt Hotel Jørgensen, i håp om å finne ut mer om hendelsesforløpet før eksplosjonen.

Mann ligger på bakken i Ørstedsparken i København

Bombemannen ble pågrepet i H.C. Ørstedspark, som ligger like ved hotellet hvor man forsøkte å sprenge seg selv i luften.

Foto: Kenneth Meyer / Ap

Eksperter mener han er profesjonell

Flere eksperter mener at den mystiske «bombemannen» kan ha militær eller en annen profesjonell bakgrunn.

Les også: - Bombemannen oppfører seg som en spion

– Han kan enten være en fantast eller fanatiker eller en tidligere soldat som er leid inn for å gjøre noe som 11. september, sier tidligere marinejeger Peter Jensen til NTB.

Han tror det er usannsynlig at mannen har islamistisk bakgrunn.

Selv om mannens oppdrag tilsynelatende mislyktes, er det langt fra snakk om en amatør, mener tidligere sjef for det danske marinejegerkorpset, Poul Dahl.

Han tror mannen har mye organisatorisk erfaring, men ikke nødvendigvis fra militæret.

Mannen har operert med tre falske navn, og til politiet har han opplyst at han verken husker hva han heter eller hvor han kommer fra. At han er vegetarianer, har han imidlertid ikke glemt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt