NRK Meny
Normal

Her blir Gul (25) reddet ut av ruinene

Forlovedens kjærlighet reddet livet til den 25 år gamle læreren Gul Karacoban, som lå begravd under restene av en restaurant etter jordskjelvet i den tyrkiske byen Ercis.

Gul Karacoban spiste på restauranten da jordskjelvet kom søndag og begravde henne under betong og treverk.

Gravd frem etter 18 timer

I dag ble hun og to kollegaer gravd fram etter 18 timer. Hun ble plassert på en båre, løftet inn i en ambulanse og kjørt til sykehus, mens hjelpemannskapene forsikret hennes desperate forlovede om at hun kommer til å bli helt bra.

En overlevende hjelpes ut av ruinene

Redningsmannskapene har hatt en stri tørn med å hjelpe jordskjelvofre ut av ruinene. Fortsatt leter de etter overlevende.

Foto: STRINGER/TURKEY / Reuters

- Alt jeg vil er at hun skal overleve. Jeg bryr meg ikke om hun får varige mén eller ikke. Jeg vil at hun skal overleve, sa forloveden Onur Eryasar, løytnant i flyvåpenet til Reuters.

Hørte stemmer i mørket

Da jordskjelvet kom, kastet han seg i bilen og kjørte fra Van til Ercis. Etter å ha pratet med Guls venner og kollegaer fant han ut hvor hun hadde gått for å spise lunsj.

Da han kom fram lå restauranten mørklagt. Onur Eryasar ropte navnet hennes. Han hørte ikke forloveden svare, men hørte andre stemmer inne fra ruinene, og bønnfalt letemannskapene om å begynne å grave.

Mandag morgen ga standhaftigheten hans resultater. Gul Karacoban ble gravd fram i bevisst tilstand.

Mange behandles på feltsykehus

Til sammen 1900 personer er meldt skadet etter jordskjelvet. Mange av disse har mottatt behandling på det store feltsykehuset som er etablert ved de hardest rammede områdene.

Her behandler pasienter med bruddskader, åpne sår og de som trenger blodoverføringer.

– Vår rolle er å gi førstehjelp og stabilisere pasientene før vi sender dem videre i ambulanse eller helikopter til sykehus i nærliggende byer, sier lege Niyazi Celik, som driver feltsykehuset.

– Vi startet arbeidet én time etter at jordskjelvet rammet, og har hittil behandlet 500 skadde, forteller han.

Dødstallene øker

Minst 366 mennesker omkom i søndagens jordskjelv som målte 7,2, og som rammet byene Van og Ercis. Det bekrefter statsministerens kontor til nyhetsbyrået AP.

Flere hundre mennesker er fortsatt savnet, men håpet om å finne dem i live svinner med tiden. Det er derfor ventet at dødstallene vil øke.

Tyrkia har mobilisert redningsarbeidere fra til sammen 38 byer og 145 ambulanser for å bistå i redningsarbeidet.

Det kommer også meldinger om store materielle skader. Ifølge myndighetene kollapset over 2200 bygninger i jordskjelvet.

Militæret opplyser til Al Jazeera at seks bataljoner, seks helikoptre og flere militærfly av typen C-130 er involvert i søkearbeidet. Flyene frakter telt, mat og medisiner til de overlevende.

Video Gutt reddet fra ruinene i Tyrkia

SE VIDEO: Her bli en gutt reddet fra ruinene i Tyrkia.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt