Her blir bilene slukt av flommen – og 356.000 evakuert i Kina

Minst 61 personer er bekreftet omkommet etter kraftige regnskyll og flom sør og sentralt i Kina denne uka, opplyser landets myndigheter.

Se videoen av det kraftige jordskredet i Kina. FOTO: CCTV/REUTERS

Se videoen av det kraftige jordskredet i Kina. FOTO: CCTV/REUTERS

Rekordstore regnskyll har rammet over 6,75 millioner mennesker i Kina. Mer enn 20 regioner er rammet av flom, og flere av dem har lidd store tap.

AP melder at 83 personer omkommet eller savnet, ifølge Kinas viseminister for vannressurser Ye Jianchun.

Ifølge BBC er denne mengden regn i Jiangxi og Hunan i Sør-Kina i juni rekordstor. I Jiangxi-provinsen er 150.000 mennesker evakuert etter at ni byer ble oversvømt.

Utløser skred og ras

I Guizhou-provinsen er en hel by dekket av to meter med vann. Flere byer er nå helt evakuert, og har mistet tilgangen til elektrisitet.

De store mengdene regn har utløst flere jordskred og ras i Kina. Dette rammer mer enn 4,5 millioner mennesker i åtte kinesiske provinser. BBC melder at flere veier og broer har fått store skader som følge av flom og skred.

Flom i Kina

Rekordstore regnskyll har ført til flom i over 20 regioner i Kina. Noen steder er vannivået på hele to meter.

Foto: AP

16,75 milliarder kroner i tap

I tillegg til de omkomne opplyses det om 356.000 evakuerte innbyggere, 9300 kollapsede boliger og 3,71 millioner hektar ødelagt jordbruksareal i en melding fra Kinas departement for krisehåndtering, ifølge Reuters.

Foreløpig er de direkte økonomiske tapene som følge av flommen estimert til å bli 13,35 milliarder yuan, som tilsvarer om lag 16,75 milliarder kroner.

Flom i Kina

Flere kinesiske byer er lagt under vann som følge av flommen.

Foto: Str / AFP

I tillegg til flom er også deler av Kina rammet av tørke. Denne tørken rammet 4,07 millioner mennesker og 640.000 hektar med jordbruksareal tidligere i juni, skriver BBC.

SISTE NYTT

Siste nytt