Hopp til innhold

Hengt ut som kaprer - var passasjer

Egyptiske myndigheter gikk tidlig ut med at kapreren var en professor ved Universitetet i Alexandria, men mannen var bare en vanlig passasjer.

EGYPT-AIRPLANE/HIJAKING

De fleste passasjerene ble etter kort tid sluppet fri, men fortsatt skal tre passasjerer og fire besetningsmedlemmer være om bord i det kaprede Egypt Air-flyet.

Foto: STRINGER / Reuters

Kapreren på Egypt Air lot seg fotografere sammen med passesjerene

Med et godt synlig bombebelte lot kapreren seg avbilde sammen med flere fra besetningen.

Foto: Privat

– Vi visste ikke hva som foregikk. Da vi kom om bord i flyet ba kabinpersonalet om passene våre. Og det er veldig uvanlig på et innenriksfly, sier mannen som er intervjuet av BBC Arabic.

– Etter en liten stund forstod vi at flyet fløy høyere enn normalt og at vi var på vei til Kypros. Til å begynne med fortalte kabinpersonalet oss at det var noen problemer med flyet, men til slutt så kom beskjeden om at vi var blitt kapret, forteller mannen.

Fortsatt ombord

Flyet fra EgyptAir hadde nettopp tatt av fra Alexandria da det ble kapret av en mann som hevdet å ha en bombe.

Og det statlige egyptiske nyhetsbyrået MENA identifiserte kapreren som en egyptisk veterinærprofessor ved universitetet i Alexandria. Noe som nå viser seg å ikke stemme.

Ifølge det egyptiske luftfartsdepartementet reiste kapreren seg kort tid etter avgang fra Alexandria og hevdet å ha sprengstoff festet til kroppen. Deretter skal han ha tvunget flykapteinen til å endre kurs og fly til Larnaka.

Etter at flyet landet i Larnaka kastet han ifølge øyenvitner et brev ut av flyet og ba om at det måtte leveres til ekskona. Han skal også ha bedt om asyl på Kypros.

Ukjent motiv

Ifølge kypriotisk kringkasting (CYBC) er det trolig personlige motiver bak kapringen. Kaprerens ekskone, som er bosatt på Kypros, har nå kommet til flyplassen.

– Denne kapringen er ikke terrorrelatert, slo Kypros' president Nikos Anastasiades fast under en pressekonferanse.

Men nå skal kapreren ha krevd at kvinnelige fanger i Egypt slippes fri.

Egyptiske myndigheter beklager nå at de gikk ut med feil navn på flykapreren.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt