Henger ut av bil og skyter på politiet i ny video fra terrorangrepet i Paris

En ny, dramatisk amatørvideo som Reuters har fått tak i, viser hvordan de mistenkte terrorbrødrene Cherif og Said Kouachi etter angrepet mot Charlie Hebdo roper at de har «hevnet profeten Muhammed», før de løsner en rekke skudd mot en politibil.

Ny video fra terroren i Paris

Amatørvideoen er filmet fra et hustak nærliggende redaksjonslokalene til Charlie Hebdo og viser terroristene rett etter selve angrepet mot satiremagasinet.

På videoen ser man først at de to mistenkte terrorbrødrene står ved den sorte fluktbilen mens den ene roper «Vi har hevnet profeten Muhammed» tre ganger etterfulgt av «Al Qaida Jemen». Deretter lader de våpnene sine, setter seg i bilen og kjører nedover den trange gaten.

Skjøt mot politibil

Cherif og Said Kouachi

Cherif (32) og Said Kouachi (34) ble drept av politiet to dager etter videoen etter at de hadde forskanset seg i et trykkeri nordøst for Paris.

Foto: FRENCH POLICE / Afp

De kommer ikke langt før de blir blokkert av en politibil med blålysene på. Da går begge mennene ut av bilen og begynner å skyte mot politibilen, som raskt begynner å rygge og stanser 200 meter unna.

Etter litt nøling begynner terroristene å kjøre raskt mot politiets bil mens den ene av brødrene tilsynelatende henger ut av vinduet og skyter.

Det var ingen bevegelse å spore fra politibilen mens den sorte fluktbilen kjørte forbi og svingte til venstre ut av bildet. Politibilen skal ha blitt truffet flere ganger, men politimennene inne i den ble ikke skadet.

Uklart om video er før eller etter drap på politimann

Men brødrene drepte en annen politimann, Ahmed Merabet, mens han lå skadeskutt på fortauet i Paris sentrum etter en skuddveksling med terroristene.

Dette ble også filmet, og videoen ble frigitt like etter terrorangrepet. I amatørvideoen kan man se terroristene som løper bort til Ahmed Merabet som ligger på bakken og har hendene i været for å skjerme seg selv.

Det er uklart om Merabet ble drept før eller etter hendelsene i den nye videoen.

Artikkelen fortsetter under videoen

En politimann lå skadeskutt på fortauet i det terroristene løp bort til ham og skjøt ham i hodet.

Her blir politimannen skutt på åpen gate

Forskanset seg

Fluktbilen ble senere funnet i det 19. arrondissement i Paris, og gjerningsmennene skal ha flyktet til fots.

Etter angrepet fulgte en storstilt jakt på terroristene, som førte til at de to brødrene fredag 9. januar forskanset seg i et trykkeri i byen Dammartin-en-Goële nordøst for Paris. Etter flere timer med forhandlinger aksjonerte politiet mot dem, og begge brødrene ble drept.

Det samme ble Amedy Coulibaly, som politiet antar samarbeidet med brødrene. Den samme dagen skjøt og drepte han fire mennesker og holdt ytterligere 17 fanget i en jødisk butikk øst i Paris, før politiet gikk til aksjon. Hans partner Hayat Boumeddiene er fremdeles etterlyst.

SISTE NYTT

Siste nytt