Normal

Heller ikke Frankrike gir Ukraina våpenhjelp

Franske myndigheter har ingen planer om å forsyne Ukraina med våpen som kan brukes i krigen i Øst-Ukraina. Det samme svaret har Ukraina fått av USA og Tyskland.

TOPSHOTS-TOPSHOTS 2014-UKRAINE-RUSSIA-CRISIS-MILITARY

Ukrainske soldater arresterer en prorussisk separatist i august i fjor. Nå har både Frankrike, Tyskland og USA sagt nei til å bidra med våpen til de ukrainske regjeringsstyrkene som kriger mot opprørere i Øst-Ukraina.

Foto: OLEKSANDR RATUSHNIAK / Afp

Frankrike har ingen planer om å støtte Ukraina med våpen i deres kamp mot separatistene øst i landet.

– Russlands holdning når det gjelder støtte til de ukrainske separatistene, er ikke akseptabel. Dette står vi fast på, og som følge av dette fortsetter vi med sanksjonene, sa forsvarsminister Jean-Yves Le Drian etter et møte med Canadas forsvarsminister Rob Nicholson onsdag.

– Samtidig må vi på alle mulige måter unngå at denne stadig mer alvorlige konflikten fortsetter, sa han videre.

USA skal den siste tiden ha vurdert å gi den ukrainske regjeringen våpen slik at den greier å forsvare stillingene sine.

Men i går gikk en av Barack Obamas fremste rådgivere ut og sa at flere våpen ikke er svaret på den ukrainske krisen.

– Vi mener at økonomiske sanksjoner, som nå tærer på den russiske økonomien, er den beste måten å påvirke Russland på, sa nestlederen for USAs nasjonale sikkerhetsråd, Ben Rhodes i går.

Også Tysklands forbundskansler sa mandag at det ikke ble aktuelt å det ukrainske forsvaret med våpen.

– Jeg er overbevist om at denne konflikten ikke kan løses med militære midler, sa Merkel på en pressekonferanse i Budapest.

Mange har fryktet er at vestlige våpenleveranser vil føre til en forverring av konflikten mellom Russland og vestlige land.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt