Hopp til innhold

Heller ikke Frankrike gir Ukraina våpenhjelp

Franske myndigheter har ingen planer om å forsyne Ukraina med våpen som kan brukes i krigen i Øst-Ukraina. Det samme svaret har Ukraina fått av USA og Tyskland.

TOPSHOTS-TOPSHOTS 2014-UKRAINE-RUSSIA-CRISIS-MILITARY

Ukrainske soldater arresterer en prorussisk separatist i august i fjor. Nå har både Frankrike, Tyskland og USA sagt nei til å bidra med våpen til de ukrainske regjeringsstyrkene som kriger mot opprørere i Øst-Ukraina.

Foto: OLEKSANDR RATUSHNIAK / Afp

Frankrike har ingen planer om å støtte Ukraina med våpen i deres kamp mot separatistene øst i landet.

– Russlands holdning når det gjelder støtte til de ukrainske separatistene, er ikke akseptabel. Dette står vi fast på, og som følge av dette fortsetter vi med sanksjonene, sa forsvarsminister Jean-Yves Le Drian etter et møte med Canadas forsvarsminister Rob Nicholson onsdag.

– Samtidig må vi på alle mulige måter unngå at denne stadig mer alvorlige konflikten fortsetter, sa han videre.

USA skal den siste tiden ha vurdert å gi den ukrainske regjeringen våpen slik at den greier å forsvare stillingene sine.

Men i går gikk en av Barack Obamas fremste rådgivere ut og sa at flere våpen ikke er svaret på den ukrainske krisen.

– Vi mener at økonomiske sanksjoner, som nå tærer på den russiske økonomien, er den beste måten å påvirke Russland på, sa nestlederen for USAs nasjonale sikkerhetsråd, Ben Rhodes i går.

Også Tysklands forbundskansler sa mandag at det ikke ble aktuelt å det ukrainske forsvaret med våpen.

– Jeg er overbevist om at denne konflikten ikke kan løses med militære midler, sa Merkel på en pressekonferanse i Budapest.

Mange har fryktet er at vestlige våpenleveranser vil føre til en forverring av konflikten mellom Russland og vestlige land.

SISTE NYTT

Siste nytt