NRK Meny
Normal

19 drept i helikopterstyrt nord i Russland

19 mennesker mistet livet da et helikopter styrtet nord i Russland fredag kveld. Tre personer overlevde ulykken og de behandles nå får alvorlige skader på sykehus i området.

Det var et helikopter av typen MI-8 som styrtet rundt kl 20 lokal tid i går kveld 50 km øst for byen Novyj Urengoj i Jamal-Nenetsk-provinsen nord i Sibir. Ombord i helikoptere var 19 oljearbeidere og et mannskap på 3.

Det tok i følge nyhetsbyrået Interfax rundt seks timer før redningsmannskapene kom fram til ulykkesstedet, og da fant de at tre personer hadde overlevd. Disse er nå fraktet til sykehus i nærheten der tilstanden deres skal være alvorlig men ikke livstruende.

Blant de 19 omkomne er helikopter-mannskapet på 3.

Denne delen av Russland er i dag senteret for olje.og gassvirksomheten i landet, men mange av feltene ligger svært øde til uten annen transportmulighet enn helikopter.

Det var mye tåke i området da ulykken skjedde i går kveld, og dårlig vær er en av teoriene som russiske etterforskningsmyndigheter nå jobber etter for å finne ut hva som var årsaken til ulykken.

Det var i følge nyhetsbyrået Interfax ingen tegn til brann eller eksplosjon der vraket av helikopteret ble funnet.

I 2015 mistet 15 mennesker livet i en annen helikopterulykke ved byen Igarka litt lengre øst i Sibir. MI-8 helikoptertyåpen har vært i produksjon i snart 50 år og er trolig verdens mest brukte helikoptertype.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt