Politihelikopter styrtet i pub i Glasgow

Ifølge BBC skal flere mennesker være skadd etter at et helikopter styrtet i en pub i Glasgow i Skottland. Ifølge vitner brøt det ut full panikk da ulykken inntraff og det skal fortsatt være mange innestengt på puben.

Helikopterstyrt i pub i Glasgow

KRASJLANDING: Et helikopter styrtet i en pub i Glasgow rundt midnatt norsk tid. Flere titalls personer er på stedet for å hjelpe i redningsarbeidet.

Foto: Jan Hollands

Ifølge BBC er flere titalls brannmannskaper på stedet for å hjelpe skadde og å rydde åstedet. Mange frivillige deltar også i redningsaksjonen etter at et helikopter styrtet på taket av en pub.

Politiet i Glasgow bekrefter til BBC at det er mange skadde. Det pågår en stor redningsaksjon og det er fullstendig kaos på åstedet. STV News rapporterer at det er et politihelikopter som har styrtet.

Politiet i Skottland bekrefter på sin twitterprofil at det er ett av deres helikoptre som har styrtet i puben. De melder også om at det skal ha vært to politibetjenter og en pilot om bord i helikopteret.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

– Fullt av mennesker i puben

Sky News melder om at det er mange som fortsatt er innestengt i puben, men det skal ikke være fare for at det kan bryte ut brann. Flere mediestasjoner siterer BBC på at det skal være mange døde, men dette er ikke bekreftet fra noe offisielt hold.

På sosiale medier er det mulig å se en del av helikopteret som er merket med «POLICE».

Ifølge The Guardian beskriver folk på åstedet ulykken som «grufull» og «forferdelig». Vitner forteller til avisen at helikopteret krasjet på taket av puben «The Clutha Bar» som ligger i den kommersielle delen av Glasgow. Den populære puben skal ha vært full av mennesker da ulykken inntraff.

Det skal være 15 brannbiler på stedet sammen med de andre nødetatene. Det er ennå ikke kjent hvor mange som er skadd i ulykken eller om noen er omkommet.

– Det er en forferdelig ulykke, vi har ikke oversikt over situasjonen ennå, sier en talsmann fra brannvesenet ifølge BBC.

Helikopterstyrt i The Clutha Bar i Glasgow Skotland

UOVERSIKTLIG: Det er ikke kjent hvor mange skadde eller eventuelt omkomne det er i forbindelse med ulykken i Glasgow.

Foto: Jan Hollands / Ap

Labour-politiker Jim Murphy sier til BBC at han kjørte forbi puben, som ligger like ved elven Clyde like etter ulykken. Han skal ha sett mange skadde som desperat forsøkte å komme seg ut av puben.

– Det var et fryktelig syn, men folkene på stedet har gjort en veldig god jobb, sier Murphy til BBC.

Hørte eksplosjon

Fraser Gibson var inni puben, på konsert, da helikopteret styrtet.

– Midtveis i konserten hørte vi det vi trodde var en eksplosjon. Deler av rommet ble tåkelagt med støv. Vi visste ikke hva som hadde skjedd og var i sjokk i noen sekunder. Det brøt ut full panikk og folk gjorde alt for å komme seg ut, sier han til BBC.

NRK.no oppdaterer saken.

SISTE NYTT

Siste nytt