NRK Meny
Normal

Irakisk helikopter krasjet på Sinjar-fjellet

Et irakisk militærhelikopter som delte ut nødhjelp til de mange tusen som er fanget på Sinjar-fjell har krasjet, ifølge irakisk TV.

Flere tusen mennesker på flukt fra Sinjar-fjellet

Flere tusen mennesker flykter fra de militante islamistene i IS, og mange av dem er fanger på Sinjar-fjellet i Nord-Irak.

Foto: STRINGER / Reuters

Det melder CNN.

Ifølge det irakiske militæret skal ikke helikopteret ha blitt skutt ned men en «teknisk feil» skal være årsaken til ulykken. Helikopterpiloten mistet livet i ulykken. I tillegg skal 20 mennesker ha blitt skadd, deriblant en journalist og en fotograf fra The New York Times.

Flere tusen

Mellom 20.000 og 30.000 yazidier er fortsatt fanget i en felle i fjellpartiet i den nordvestlige delen av landet, der de ekstreme jihadistene i IS har lagt under seg store landområder. Flyktningene på Sinjar-fjellet lever under svært vanskelige forhold og har lite vann og mat.

Eksperter ved FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) sier at de nærmeste dagene blir kritiske og at verdenssamfunnet må gjøre alt som er mulig, for å få stanset det som kan utvikle seg til et folkemord.

Flyktet fra fjellet

– Sivile må beskyttes og eskorteres ut av ekstremt farlige situasjoner, sier Rita Izsak i en kunngjøring som mange observatører står bak.

Adrian Edwards ved UNHCR opplyser imidlertid mandag at om lag 35.000 yazidier har klart å flykte fra Sinjar-fjellet og deretter tatt seg inn i Syria og videre inn til irakisk Kurdistan.

Bevegelsen Den islamske stat (IS) kontrollerer store områder i det nordlige Irak og østlige Syria.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt