Hele Frankrike minnes Elif Dogan

Elif Dogan ble bare 26 år gammel. For nøyaktig to uker siden ble hun brutalt drept under terrorangrepene i Paris. I dag hedrer Frankrike henne og de 129 andre drepte.

Bildekombinasjon: Roser ned lagt for Paris-ofrene og Elif Dogan

DREPT: Elif Dogan (innfelt) er blant de 130 drepte etter terrorangrepene i Paris. I dag er det nasjonal sørgedag i Frankrike.

Foto: LOIC VENANCE / Afp

Fredag 13. november skulle Elif Dogan (26) og kjæresten Milko Jozic (47) tilbringe en hyggelig kveld på konsert. Kanskje skulle de ta seg en matbit etterpå, eller rusle rundt i Paris` gater? Det fikk de aldri anledning til.

Paret var blant dem som ble brutalt drept av terroristene under Eagles of Death Metal-konserten på Bataclan.

I dag blir Elif Dogan og Milko Jozic, og de 128 terrorofrene etter Paris-angrepene, minnet over hele Frankrike.

Minneseremoni Paris

SØRGEDAG: Både nåværende og tidligere franske presidenter var til stede under den nasjonale minneseremonien i Paris, etter terrorangrepene for to uker siden.

Foto: MIGUEL MEDINA / Afp

Minneseremoni

Over 2.000 mennesker samlet seg på plassen Les Invalides til den offisielle seremonien i formiddag. Både pårørende, sårede terrorofre og franske politikere hadde møtt opp.

– Vi vil svare på angrepene med å synge flere sanger og gå på konserter. Vi vil ikke gi etter for frykt og hat, sa Frankrikes president François Hollande da han åpnet minnemarkeringen.

I løpet av de to siste ukene har det vært flere minnesseremonier for de drepte.

Blant annet har Europa æret de døde med ett minutts stillhet, og forrige fredag klappet og sang folk i Paris for å hedre ofrene.

Milko Jozic

DREPT: Elif Dogan (26) og Milko Jozic (47) ble drept under terrorangrepet i Paris.

Foto: Privat

Kritiserer markeringen

Enkelte pårørende har kritisert den nasjonale sørgedagen. De mener franske myndigheter ikke har gjort nok for terrorberedskapen i landet etter angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i januar.

– Vi behøver ikke noe hyllest fra Hollande eller andre politikere. Vi mener de kunne gjort mer for sikkerheten i landet, sier Emmanuelle Prevost, bror til en av de 90 menneskene som ble drept konsertlokalet Bataclan.

SE BILDEGALLERI:

Offer for terror i Paris
Foto: Privat

Oppfordrer til flagging

Hollande har oppfordret sitt folk til å flagge over hele landet og "dekorere sine hjem i blått, hvitt og rødt - Frankrikes farger".

Frankrike minnestund
Foto: MIGUEL MEDINA / Afp

– Ikke alle kan komme til Les Invalides, men vi håper at dette gir alle franskmenn en mulighet til å delta, sier Stéphane Le Foll, talsperson for regjeringen.

Franske flagg har blitt en viktig del av sørgingen i Frankrike etter at landet ble rammet av et av de største angrepene i Europa i moderne tid.

Flaggsalget har gått kraftig opp siden angrepene.

– Normalt selger vi rundt 5000 franske flagg i november. I år er det ventet 10 000 bestillinger i slutten av denne måneden. Vi har aldri sett noe lignende, sier Arnaud Meunier, markedsdirektør for selskapet Doublet, som selger flagg.

Elif Dogan

SØRGER: Familien til Elif Dogan sørger over drapet på 26-åringen.

Foto: NICOLAS LAMBERT / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt