Havnet midt i panikken: – Det velter seg i magen

Linn Dahlgren Tuve er på ferie med familien i München. De havnet midt i panikken da de egentlig bare skulle ut for å handle sko.

Familien Dahlgren Tuve i bilen på vei ut av München

DRO UT AV BYEN: Linn Dahlgren Tuve er på ferie i München sammen med familien. Med en gang de hørte om skytingen på Olympia-kjøpesenteret bestemte de seg for å kjøre ut av byen.

Foto: Privat

– Jeg kjente på følelsen da jeg satt i bilen og så mennesker løpe mot oss. Det veltet seg i magen, jeg visste ikke hva som skulle skje. Jeg hadde unger i baksetet som satt og leste. De som kom løpende var kjemperedde, og dultet inn i bilene. Det var skummelt altså, sier Linn Dahlgren Tuve.

Da en eller flere gjerningspersoner begynte å avfyre skudd inne i Olympia-kjøpesentert i München fredag kveld var Tuve og familien hennes like i nærheten.

I 22-tiden fredag kveld er det ennå usikkert hvor mange som er skadet og drept i det politiet anser som et terrorangrep.

– De hadde livredde ansiktsuttrykk

– Vi var på en skobutikk midt i München da mannen min fant ut at det hadde skjedd et skytedrama ikke så langt unna. Og da fant vi ut at det var best å komme seg ut av byen så fort som mulig for vi var midt i sentrum, forteller Tuve.

 Linn Dahlgren Tuve sammen med familien før angrepet i München

HANDLET SKO: Linn Dahlgren Tuve (til høyre) var på ferie i München sammen med familien, da angrepet skjedde.

Foto: Privat

Familien kom seg til bilen og kjørte ut av parkeringshuset. Men da de kom ut på veien sto trafikken bom stille.

– Da kom det mennesker løpende mot bilen vår. De var veldig redde og hadde forskremte ansiktsuttrykk, og noen løp inn i bilen vår, mens de kikket seg bakover, sier Tuve.

– Da skjønte vi at vi ikke var langt unna stedet. Vi hadde lest på sosiale medier at det var flere gjerningspersoner på frifot, så vi var litt nervøse kan du si, fortsetter hun.

Har dratt ut av byen

Tuve forteller at mange politibiler og ambulanser suste forbi familien mens de sto fast i trafikken. Hun beskriver opplevelsen som kjempeskummel.

– Du får en sånn «hva skal jeg gjøre hvis»-tankegang. Du legger planer inne i hodet og prøver å beholde roen. Men det var veldig, veldig skummelt, sier Tuve.

Hun forteller at familien brukte noen timer på å komme seg ut av byen på grunn av stillestående trafikk.

– Nå er vi på en campingplass utenfor München. Vi skal bli her et par dager. Jeg tror ikke vi skal nærme oss byen igjen, sier Tuve.

At gjerningspersonene ikke er pågripet fredag kveld gjør henne urolig, forteller Tuve.

– Jeg vet jeg er langt utenfor, men jeg kan høre sirener. Man blir litt redd, sier hun.

Etter planen skal familien videre til Berlin om noen dager.

– Det setter en støkk i deg, når noe sånt skjer i nærheten av deg. Så jeg er litt skeptisk til å dra inn til sentrum av Berlin. Men vi skal ikke la frykten ta overhånd, vi skal prøve likevel.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt