Baywatch-stjerne til Berlinmurens unnsetning

TV-kjendisen og artisten David Hasselhoff slår seg sammen med tyskerne for å redde stumpene av den historiske Berlinmuren.

TV-kjendisen og artisten David Hasselhoff slår seg sammen med tyskerne for å redde stumpene av den historiske Berlin-muren.

SE VIDEO: Det var ingenting som tydet på en falmet stjerne da David Hasselhoff gjestet Berlin. Med ropert fra baksiden av en varevogn sang han «I´ve been looking for freedom» til allsang. GBRTV /GBAPTN

– Det er fantastisk å være tilbake i Berlin, og en ære. Det er flott at så mange har møtt opp for en så viktig sak, sa Hasselhoff da han møtte flere tusen fans, aktivister og journalister i Berlin søndag.

Hadde konsert på muren i 1989

«The Hoff», kjent fra TV-serier som «Baywatch» og «Knight Rider» hilste på de jublende tyskerne fra innsiden av en varebil med ropert og sangstrofen: «I´ve been looking for freedom».

Sangen om frihet er en tidligere hit som Hasselhoff i hans spede forsøk på flytte karrieren fra filmscenen til musikkscenen, fremførte i Tyskland i 1989 – nettopp på den berømte muren i Berlin.

– Det var en ære og stor overraskelse for meg å få lov til å synge denne sangen på muren i 1989, sa amerikaneren til det oppmøtte pressekorpset søndag.

David Hasselhoff

David Hasselhoff strålte da tilhengere og presse omringet ham. Han svarte at han ikke synes det var slitsomt med så mye trøkk.

Foto: GBRTV /GBAPTN

Bakgrunnen var at Hasselhoff ble spurt om å opptre nyttårsaften i Tyskland, hvor han svarte at han gjorde det kun hvis han fikk synge fra muren.

Stor var kjendisens overraskelse da tyskerne to dager senere ringte han tilbake og sa at både Helmut Kohl og Erich Honecker, som ledet henholdsvis Vest- og Øst-Tyskland, begge gikk med på kravet hans.

– En minne om de som ble revet fra hverandre

Over 20 år etter er Hasselhoff tilbake for å strø stjerneglans over kampanjen som kjemper mot at restene av Berlinmuren skal bli revet ned til fordel for et nytt høybygg.

– Muren bevarer minnene av alle familiene, og de tusenvis som ble revet fra hverandre, forklarte Hasselhoff, som sa han bestemte seg umiddelbart for å bidra da han hørte om kampanjen.

Rundt 6000 personer har demonstrert de siste dagene for å bevare delen av muren som kalles for «East Side Gallery».

– Jeg synes ikke muren skal forsvinne, absolutt ikke. Den burde stå som et monument av historiske årsaker og også på grunn av menneskene som led her, sier en av demonstrantene, som kaller seg Tim.

Berlinmuren

Rundt 6000 personer har de siste dagene demonstrert for å bevare delen av Berlinmuren som kalles East Side Gallery.

Foto: GBRTV /GBAPTN

SISTE NYTT

Siste nytt