Obama-invitasjon til Meghan og Harrys bryllup kan skape bølger

Prins Harry og Meghan Markle jobber med å sette sammen gjestelista til bryllupet til våren. Det er ikke en oppgave uten fallgruver.

Prins Harry utelukker ikke at tidligere president Barack Obama kan bli invitert til bryllupet.

I et intervju med BBC Radio 4 i dag fikk prins Harry spørsmål om han og forloveden ville invitere USAs tidligere president Barack Obama til bryllupet. Både han og Markle har møtt Obama i flere sammenhenger, og de har kommet godt overens.

På direkte spørsmål om Obama blir gjest, dro prins Harry dro litt på svaret, trolig fordi han ser problemet.

– Vi har lik tankegang og deler de samme synspunktene når det gjelder veldedighet, verdigrunnlag og i hovedsak unge i dag. Men vi har ikke laget gjestelista ennå, og vil ikke ødelegge overraskelsen, sa prins Harry.

Barack Obama og prins Harry under Invictus Games i Toronto i Canada i september 2017

FANT TONEN: Barack Obama og prins Harry hygget seg sammen under Invictus Games i Toronto i Canada i september 2017.

Foto: Mark Blinch / Reuters

Kritisk til Trump

Markle har uttalt seg kritisk til USAs nåværende president Donald Trump. Det har også britenes statsminister Theresa May, som slo tilbake med skarp kritikk da Trump videretvitret en melding fra en britisk nasjonalist. Også erkebiskopen av Canterbury har bedt Trump endre kurs.

Trumps besøk i Storbritannia har blitt utsatt, og i oktober ble det klart at statsbesøket ikke lenger skulle omfatte en audiens med dronning Elizabeth. Dermed kan det komme til å se litt merkelig ut med diplomatiets briller om en tidligere president blir invitert helt inn i varmen hos den britiske dronningen før Trump i det hele tatt får entre landet.

Prins Harry fikk også spørsmål om hvordan hans forlovedes første jul sammen med svigerfamilien hadde vært.

– Å det var fantastisk. Hun storkoste seg. Familien elsket å ha henne der. Det er alltid et jobbelement også i julefeiringen, og vi hadde en herlig tid sammen.

Jobbelementet prinsen nevnte var juledagsgudstjenesten i den lokale kirken ved Sandringham, hvor Markle ble fotografert sammen med dronningen og sin fremtidige svoger og svigerinne for første gang.

Britisk kongefamilie på julegudstjeneste

I VARMEN: Meghan Markles første offisielle opptreden sammen med svigerfamilien, på kirketrappa i Sandringham 1. juledag.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt