Hariri tilbake i Libanon for første gang etter sjokkavgangen

Tirsdag kveld dro Saad Hariri, som trakk seg som statsminister i Libanon for noen uker siden, tilbake til Beirut.

Hariri tilbake i Beirut

TILBAKE I BEIRUT: Det første Hariri gjorde etter hjemkomsten, var å besøke graven til sin far Rafik Hariri, som ble drept da bilen han satt i ble rammet av en kraftig bombe i februar 2005.

Foto: Bilal Hussein / AP

Saad Hariri gikk av som statsminister i Libanon 4. november. Avgangen begrunnet han med frykt for eget liv, og skyldte på iransk innblanding i landets og regionens anliggender.

Det første Hariri gjorde etter hjemkomsten, var å besøke graven til sin far Rafik Hariri, som ble drept da bilen han satt i ble rammet av en kraftig bombe i februar 2005.

Saad Hariri dro deretter hjem til boligen sin i sentrum av Beirut, melder NTB.

Saad al-Hariri
Foto: Mohamed Azakir / Reuters

Tidligere på dagen besøkte Hariri Egypt, der han diskuterte situasjonen i hjemlandet med president Abdel Fattah al-Sisi. De to snakket ifølge Hariri om behovet for «å distansere seg fra regional politikk».

Langet ut mot Iran

– I morgen er det Libanons uavhengighetsdag. Hvis Gud vil, vil det være en dag for alle libanesere. Som jeg sa i Paris, så vil min politiske stilling bli klarlagt i Libanon, sa Hariri før han forlot den egyptiske hovedstaden.

I avgangstalen 4. november langet Hariri ut mot Iran, og anklaget den mektige libanesiske sjiamuslimske Hizbollah-militsen for å blande seg inn i arabiske anliggender.

De neste ukene oppholdt han seg i Saudi-Arabia, noe som utløste spekulasjoner om han var blitt satt i husarrest. Selv avviste han på det sterkeste at noe sånt hadde skjedd, og i helgen dro han videre til Paris der han møtte Frankrikes president Emmanuel Macron.

Hariri er en 47 år gammel milliardær og sønn av tidligere statsminister Rafik Hariri. Rafik Hariri ble drept i et attentat i Beirut i 2005.

Privatfly

PRIVATFLY: Libanesisk politi utenfor privatflyet som Hariri ankom Beirut med.

Foto: Mohamed Azakir / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt