Harde kamper i Mogadishu

Det pågikk i formiddag harde kamper i Somalias hovedstad Mogadishu mellom soldater fra Den afrikanske union (AU) og opprørsbevegelsen Al-Shabaab.

Barnebegravelse i Mogadishu

Mens foreldre begraver barna sine som er blitt ofre for sultkatastrofen, slåss AU-styrken og Al-Shabaab om posisjoner i hovedstaden Mogadishu.

Foto: MUSTAFA ABDI / Afp

Flere sivile er såret i skytingen som startet da soldater fra den flernasjonale fredsbevarende AU-styrken angrep Al-Shabaabs stillinger i byen.

Rundt 100.000 sultrammede somaliere har kommet til Mogadishu de siste månedene, på flukt fra sult og tørke i andre deler av landet. I går kom de første hjelpesendingene fra FN-organisasjonen Verdens matvareprogram til Mogadishu.

Begge sider i konflikten brukte maskingevær og artilleri i kampene i dag. AU-styrken har også tatt i bruk stridsvogner.

Øyenvitner sier til nyhetsbyrået AFP at soldater fra AU-styrken krysset ei gate som har vært frontlinjen den siste tiden og banet seg vei inn i en del av byen som Al-Shabaab kontrollerer.

- De få innbyggerne som var igjen i bydelen har flyktet, sier et av øyenvitnene.

Al-Shabaab har vært på defensiven i Mogadishu de siste månedene, der AU-styrken sammen med soldater som er lojale mot overgangsregjeringen har gjenerobret flere vitkige stillinger.

SISTE NYTT

Siste nytt